lila lover

De trendkleur van het laatste half jaar moet echt wel lila zijn! Zelf ben ik absoluut geen fan, maar Dochter 1 daarentegen zou die kleur werkelijk voor àlles gebruiken. Dus toen ik de nieuwe catalogus van Stoff & Stil toegestuurd kreeg, en een mooie lila smock-katoen zag, was de keuze snel gemaakt.

Sinds een paar jaar ben ik Stoff & Stil ambassadeur, wat betekent dat ik 2x per jaar dit Deense stoffenmerk in de spotlight zet, hier en op Instagram. Stoff & Stil is een familiebedrijf dat zijn eigen stoffen, patronen en DIY-spullen ontwerpt en produceert. Ze hebben bijna 30 winkels in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Duitsland en verkopen online in 13 landen. Binnenkort zal hun naam veranderen in Selfmade, maar aan hun zeer uitgebreide assortiment zal niks gewijzigd worden.

Ik koos een katoenviscose met smock, in een zacht lila, en gebruikte hun patroon voor de zogenaamde split level skirt (hier te vinden). Een simpel patroon, jullie weten dat ik daar van hou, en gelijkend op een rok uit de winkel die Dochter 1 heel graag draagt.

Ik had ook gewoon de afmetingen van de rok uit de winkel kunnen gebruiken en zelf aan de slag gaan, maar een bestaand patroon nemen is wel zo handig.

Het ging dus snel: 3 rechthoeken, 1 tailleband, rimpelen, rolzoom, elastiek doorrijgen, klaar. My kind of sewing 🙂

De catalogus is enkel online te bekijken, en doe dat zeker eens! Je gaat helemaal geïnspireerd raken en naast naaien nog 56 andere DIY-projecten wil proberen, guaranteed!

En nog goed nieuws: ik heb nog 90 cm van deze viscosekatoen over (+ nog wat reststukjes) voor wie òòk een lila lover is. Het enig wat je moet doen, is hieronder een reactie achterlaten vòòr nu donderdag 11 maart. Een onschuldige hand zal dan een winnaar kiezen en de stof bezorgen.

Veel succes!

UPDATE – de give-away is afgesloten en werd gewonnen door Eveline

31 gedachten aan “lila lover”

 1. Jaa, dat zou superleuk zijn voor een mooi zomerjurkje voor mijn dochter!

 2. Ik heb precies een beetje een haat-liefde verhouding met lila, maar de dochters zijn helemaal pro! Ik zou hier dus zeker (minstens) één meisje heel gelukkig mee kunnen maken.
  Die rok staat je dochter in elk geval prachtig!

  1. Dochterlief las zonet deze blog mee en is nu razend enthousiast want lila is natuurlijk haar lievelingskleur en rokjes heeft ze nooit genoeg… dus uit naam van Geike-lief : please, please, pretty please!!! 🤞😇

 3. Ik ben geen paars fan, maar lila is toch nog iets anders 🙂 Deze tint vind ik in ieder geval wel mooi. En al helemaal dat smockwerk. Ik denk dat ik Nora daar wel blij mee kan maken! Enne: toffe rok!

 4. Net als een hoop andere mama’s hier zelf geen lila-fan, maar de dochters daarentegen… dus 🤞🤞😄

 5. Ik waag mijn kans, want hier ook een dochter die van lila houdt 😍

 6. Leuke rok! Zou hier ook perfect in de smaak vallen bij de dochters! Heel goeie patronen trouwens van Stofstill. Heb er al enkele van gebruikt!
  Stofje zou perfect zijn voor een topje voor éen van de dochters!

 7. Prachtige rok!
  En sinds mijn dochter haar zomerjas en schoenen uitkoos, ben ik ook mee met deze trendkleur. 😉
  Ze zou een gat in de lucht springen als ik ook een rokje voor haar maak in die mooie stof!

 8. Mooie rok! Met dat lila stofje kan ik hier ook wel iemand blij maken!

 9. Prachtige rok en stofje! Hier ook een tienerdochter die fan is van lila en 90cm is net genoeg voor een Odette of een crop top.

 10. Oooh, zo leuk!
  En wat een leuke catalogus, ik heb al vaak het gevoel van tijd te kort te hebben, maar tis nu nog erger!

 11. Ik doe graag mee, inderdaad het perfecte stofje voor een zomerrokje 🙂

 12. ik vind lila de max, en al helemaal in deze versie 🥰
  Ik doe graag mee voor een stukje 😁

 13. Ook mijn dochter is lila lover!
  Ik maakte haar al een leuke velours sweater maar een rokje past daar ook altijd nog bij!

  1. Proficiat, Eveline! De onschuldige hand koos jou uit <3
   Je mag me mailen met je adresgegevens en dan komt de stof zo snel mogelijk naar je toe. x

 14. Perfect voor de dochter van een vriendin die dolgraag prinses speelt. En straks al voor de tweede keer een verjaardagsfeestje moet missen…

 15. Een hele mooie rok, ideaal voor de komende lente.
  Mijn blonde dochter ziet het helemaal zitten.

 16. Wat een mooie stof! Ideaal voor mijn oudste dochter. Ze is nu helemaal in de zwier rokjes/jurkjes fase.

 17. Mijn kleindochter Merel zou ook heel blij zijn met een lila rok of kleedje! Daar ben ik van overtuigd!😘

 18. Zo leuk om nog eens een give away via een blogpost te houden. Ik lees graag mee hier en doe ook graag mee ♡ . Ik weet nog niet of ik een lila fan ben dus ik zou iets voor mezelf maken om dat uit te proberen.

 19. Wat een mooie rok! Staat je dochter heel leuk.
  De inspiratiecatalogus van Stoff & Stil staat altijd boordevol leuks. Dus bedankt voor de tip. Ik ga ‘m even opzoeken.

 20. Lila is absoluut mijn kleur, geen twijfel daarover. Het heeft een zachte uitstraling. Dus zou ik deze stof heel graag eens uitproberen. Je maakte er een leuke rok mee , misschien is t ook mooi als bloesje!

 21. Mooi! Zo tof dat je dochters nog dragen wat je maakt. Ik hoop dat dat hier ook nog lang mag duren. Hier ook een dochter die graag meedingt.

 22. Ik heb eindelijk kleindochters en die houden van lila en trouwens ook van andere snoepkleurtjes. Snel een kleedje of een rokje maken! Ik kan niet wachten!

 23. Mooie rok! Mijn jongste dochter is ook fan van lila. Dus ik doe graag mee.

Reacties zijn gesloten.