welcome to my crib

Het is zover. Mijn nieuwe webstek is geboren en geopend, en dat precies op mijn 47ste verjaardag. Bubbels en vuurwerk en welkom!

Het duurde een tijdje eer ik de stap zette, vooral omdat ik gigantisch hard opzag tegen het vele werk dat het met zich mee zou brengen, overstappen van Blogger naar WordPress. Maar ik was genoodzaakt, want sinds mijn blog ergens in maart gerapporteerd werd als ‘aanstootgevend’ kon ik geen inhoud ervan meer delen via Facebook of Instagram. Je merkt het ook, alle berichten die ooit op mijn FB-pagina of op een pagina/profiel van iemand anders doorverwezen naar mijn blog zijn volledig verdwenen. Redelijk frustrerend, want mijn blog is gelinkt aan mijn bijberoep, en ik zie het toch wel als een vorm van broodroof. Van Facebook kreeg ik nooit een deftige reactie, op Instagram omzeilde ik de boel via een Linktree, maar uiteindelijk was overstappen van Blogger naar WordPress de enige oplossing. Want dat het een Blogger-probleem is, bleek al snel. Ik was niet de enige gedupeerde en bij de meeste bloggers loste het probleem zich vanzelf op. Voor zover ik weet, bleven enkel Vink, Miss Pixie en ikzelf nog over als sukkelaars en ik hoop dat ook zij snel terug ‘bereikbaar’ zijn.

Blogland is een helpende-hand-land, dus heel veel dank gaat uit naar Kathleen, Kir, Jasper en Annelies.

Mijn angst voor het vele werk was niet ongegrond. Ik heb er best wel wat uren tijd in gestoken, in deze overstap. Maar blogland is een helpende-hand-land en na wat googlen vond ik wel erg bruikbare tips bij De Verbeelding, die een heuse tutorial schreef over overstappen naar WordPress. Dankjewel daarvoor, Kathleen! Ook kon ik terecht bij Annelies van De Zuster Van, bij collega Jasper van Graaf en vooral ook bij Kir van overal-achter-de-schermen šŸ™‚ Merci alledrie!

Dat nog niet alles hier in orde is, dat gaan jullie misschien nog wel merken. Kinderziektes noemen ze dat dan, en ondertussen blijf ik ook wel prullen en klungelen en verbeteren. Ik hoop gewoon dat jullie blijven hangen en dat het langzaam maar zeker helemaal perfect wordt. Of toch bijna.

14 gedachten aan “welcome to my crib”

 1. Met plezier ā€œgeholpenā€, Eva. Toch een pluim voor je eigen werk, de website ziet er fantastisch uit! En dat voor een wordpress-leek ;). Straf!

  1. Haha, merci, het was inderdaad ‘chinees’ voor mij en ik had het zonder jou en de hulp van Kir nooit gekund.

 2. Wat een mooie titel krijg ik hier toebedeeld, eentje waar ik oprecht trots op ben.
  En Dubbel feest vandaag, ge hebt dat goed gedaan zo even een verhuis opgezet en tot een goed einde gebracht! Feest, feest, feest!

 3. Seg Eva, dat ziet er hier kei tof uit. Dat roze randje, die handtekening, werkende links (dat doen die van mij niet allemaal hoor!) it’s all good! En helemaal ByEvaMaria! Proficat en hopelijk voel je je hier snel thuis šŸ™‚

  1. Jaaaaaa, ik voel me nu al thuis, heel blij met de overstap! Merci voor de morele en andere ondersteuning x

 4. Fijn dat het je gelukt is! Ik zou er ook tegenop zien, maar gelukkig dient zich bij mij de noodzaak niet aan. Proficiat met je nieuwe webstek, Ć©n natuurlijk ook met je verjaardag!

  1. Hier ging het nooit over, nee. Maar ach, het was meteen ook een stamp onder mijn kont om te verhuizen šŸ˜‰

 5. Ik ben vanaf dat ik met bloggen begon een WordPress gebruiker. Soms zit ik ook wel eens met mijn handen in het haar bv. na een update van een plugin. Onlangs ben ik na zo’n update een week in mijn vrije tijd bezig geweest om de zaak weer ‘recht’ te krijgen. Het uitzoeken van de oorzaak, oplossing zoeken en dan ‘vingers crost’ dat het gaat lukken als je een handeling moet verrichten. Zo ben ik ook meteen overgestapt op Gutenberg en stuit zo nu en dan weer op iets wat schijnbaar veranderd is. Al met al beleef ik er veel plezier aan en ben ook best weer trots als alles weer netjes erop staat.

Reacties zijn gesloten.