mira by fibre mood

Het is weer zover, een nieuwe editie van het Fibre Mood magazine ligt in de winkel. Deze keer wilde ik absoluut iets voor de Dochter(s) naaien dus ik zette er eentje naast mij aan de computer en toonde haar de Mira.

mira dress - fibre mood

Mira is een wijde zomerse jurk met gerimpelde laagjes, heel vlot en absoluut tienerproof. Ik kreeg een onmiddellijke ‘ja’, doorploegde vervolgens de webshop van Madeline en maakte een preselectie uit het aanbod van viscosestofjes. Dochter 2 twijfelde geen seconde en koos deze mooie grote bloemen op gebroken witte achtergrond.

mira dress - fibre mood 2

mira dress - fibre mood 3

Ik naaide maat 38, haar gewoonlijke confectiemaat. Dat had gerust een maat (of zelfs twee) kleiner mogen zijn. De jurk valt echt wel ruim. Zij vindt dat niet erg, evenmin als de nogal kort uitgevallen lengte. Ik vergiste me daar namelijk: aan beide stroken vergat ik naadwaarde te knippen waardoor de jurk 4 cm korter is dan voorzien. Ik weet niet hoe dat met jullie tieners zit, maar de mijne dragen àltijd een shortje onder jurken/rokken (wat ik raar vind) dus geen risico op zichtbare onderbroeken in elk geval.

mira dress - fibre mood 1

mira dress - fibre mood 4

Deze jurk is een succes, ik ben er zeker van dat ik ze nog een keer opnieuw zal maken voor de Dochters hier in huis.

10 gedachten aan “mira by fibre mood”

  1. Wat een leuke jurk! De tienerdochters hier ten huize dragen ook altijd een shortje onder hun rok of jurk. Misschien is het een internationale tiener afspraak haha.

  2. Die stof is zo mooi!
    Hier dragen ze ook een schortje onder rok of jurk. Heel vreemd, maar blijkbaar zijn ze dus niet de enige 😉

  3. Wat een schattig jurkje. Als het knoopje aan de binnenkant van de hals gezet wordt, valt de hals nog mooier.

  4. Haha….ik ben wel héél erg laat om deze toffe jurk te ontdekken. ( viavia jouw Lotte Martens-versie).
    Mooi stofje ! Tienerlengte ! Echt helemaal teenproof….
    Nu nog uitvissen waar ik het patroon nog kan vinden.

Reacties zijn gesloten.