clara culotte xl

Nee, dit is geen culotte. Dit is een lange broek, gebaseerd op de Clara culotte van Wisj Designs, maar gewoon met een aantal centimeters verlengd. Dit is mijn vijfde Clara en ik blìjf fan!

Wat de Clara zo’n fijn patroon maakt is simpel: het patroon is eenvoudig, zit relatief snel in elkaar en flatteert volgens mij (bijna) iedereen. Ik maakte hem al voor mijn nichtje van 7, voor mijn dochters van 15 en 17, en nu dus ook voor mezelf. Ik moet zeggen dat ik heel lang twijfelde of ik toch niet de 3/4 lengte zou maken maar ik denk dat ik deze vaker uit de kast zal halen. En verkorten kan altijd nog, verlengen is uiteraard wat moeilijker.

Ik gebruikte een zwarte viscose linnen die ik kocht bij Piekewieke tijdens het openingsweekend van Dubbel:Punt (mocht je daar nog niet gepasseerd zijn: doen!). Dat linnen was een zaligheid om te verwerken, en Lieve heeft in haar winkel nog een boel andere mooie kleurtjes!

Viscose linnen zou minder kreuken dan gewoon linnen, ik moet dat nog ontdekken of dat klopt maar tijdens het naaien leek het wel zo.

Ik maakte deze keer ook zakken in de broek, die liet ik bij de tiener- exemplaren immers achterwege, en gebruikte daar zwarte voeringstof voor. Om te vermijden dat er te veel stof op mijn heupen ligt, al was dat met dit linnen waarschijnlijk geen enkel probleem geweest.

Ik denk dat deze broek vaak uit de kast gaat komen: ze is luchtig en toch warm genoeg voor frisse lente- en zomerdagen. En bovendien is zwart een altijd-goed-kleur die met alles te combineren valt.

En moesten jullie het je afvragen: het t-shirt is ook me-made, ik schreef er hier over.

11 gedachten aan “clara culotte xl”

 1. Schoon, ook keihard van van de top.
  Denk je dat die broek voor dames in Punta di Roma ook zou marcheren? Dat lijkt mij ontzettend aangenaam zitten… maar mss iets te homewear om mee op straat te komen.

  1. Goh, ik zou denken van wel, afhankelijk van hoe je hem stylet. En werkt het niet, dan heb je de perfecte zetelhangbroek 😉
   En merci voor het compliment!

  1. Dankjewel! Dit draagt heel aangenaam, en kreukt uiteraard ook maar duidelijk niet zo hard als echte linnen.

 2. Wauw … heel mooi! Ik ben fan.
  Veel plezier van deze mooie broek.
  Groet, Ilse

 3. Prachtige outfit! De Clara gaat er hier toch ook eens van moeten komen zie ik… ook in een lange versie denk ik 😀 En ik ga toch ook eens zoeken naar dat viscose linnen…

  1. Dankjewel! Je gaat er vast even veel plezier aan hebben als ik!

Reacties zijn gesloten.