kimono

Ik zag een stof in roze en groen. Een soepele viscose. Met bloemen. En omdat ik al een hele tijd geleden als een blok viel voor haar kimono, wilde ik er ook eentje. Deze keer liet ik er geen gras over groeien.

kimono1

kimono (collage)

Ik gebruikte de werkwijze van Leanne (net als Annelies trouwens) en paste enkel de lengte van de kimono aan. Ik wilde hem niet te lang, want plan is om hem ook gewoon op een jeans te dragen en dan wil ik er eventueel nog een jas over kunnen trekken (ik fiets naar mijn werk, dus dat is gewoon uit praktische overwegingen).

kimono

kimono (collage1)

Ik moet hier verder niet veel over kwijt. Misschien dat ik nog een lint maakte om hem dicht te knopen wanneer het nodig is. In mijn hoofd wil ik hem bijvoorbeeld ook wel dragen over mijn pyjama, ’s ochtends terwijl ik ontbijt in de zon. Of heel stijlvol in een bed met krakende, witte lakens. In mijn hoofd dus šŸ˜‰

kimono (collage1)

kimono2

De stof was razendsnel uitverkocht maar sinds vandaag terug te verkrijgen bij Madeline de Stoffenmadam. Jullie weten: het leven is aan de rappe!

10 gedachten aan “kimono”

  1. Heel mooi en toch eenvoudig. Het is de stof die het hem doet.
    Een kimono staat ook al een tijdje op mijn wenslijstje, maar tot nu toe kwam het er nog niet van om er Ć©Ć©n te maken. Wie weet… binnenkort.

  2. Amai, stijlicoon Eva die mijn voorbeeld volgt… I'm not worthy.

    Het is een heel mooie kimono geworden! En dat lint is wel slim, moet ik onthouden!

  3. Hoi ik bekeek het originele patroon, maar zie daar niets over zoomen staan. Heb je met beleg gewerkt of extra berekend en zoompje gelegd? Nog een vraagje heb je lusjes in dexzijnaad gemaakt voor het lint?

    1. In de laatste stap van het patroon en bijhorende auto staat dat alle zomen afgewerkt worden met een rolzoom. Ik deed dat niet, ik maakte gewoon een zoom van 1 centimeteraan de mouwen en onderkant: de stof rafelt niet dus dat is geen probleem. De naden aan middenvoor sloeg ik 2 centimeter om omdat ik dat mooier vond, en in de hals aan het rugpand maakte ik een klein belletje dat mee vastzit in de schoudernaad. Succes!

Reacties zijn gesloten.