zomerrok met een gouden randje

Dochter 1 kreeg een rok. Een zomers, very flowy gevalletje in een satijnstof van Fragile die ik kocht bij Mon Depot.

Florence Flair 2


Ik gebruikte het patroon de berekeningen uit mijn boek Urban Style. De patroonloze Florence Flair in het kort dus, want lang is niet handig op de fiets, zei de Dochter en daarmee was de kous af.

Florence Flair 1


Afgelopen winter kocht ik gouden taille-elastiek bij Stoffen Pauwels en die bleek nu perfect te passen bij deze mooie stof. Zelfs de tiener kon akkoord gaan met wat bling-bling in haar taille.

Florence Flair (collage)


De lengte van zo’n rokje blijft hier toch nog altijd onderwerp van discussie met de meisjes. “Te lang” lijkt wel Het Grote Gevaar. Te lang is sò not done. Dus is het steeds balanceren tussen indecent en nerdy, onzedelijk en seutig. Vermoeiend toch.

Florence Flair (collage1)


Ik geloof dat het oké is zo, ze kan buiten komen.

Florence Flair

Ondertussen schreef ik ook nog een bijdrage op de blog van Kids Clothes Week, de volgende editie komt er weer bijna aan! Hier kan je het lezen.

(stof bij Mon Depot – elastiek bij Stoffen Pauwels)

23 gedachten aan “zomerrok met een gouden randje”

 1. De elastiek kon niet beter matchen! Tja, die lengte hé, bij ons wordt het momenteel vanzelf heel snel 'indecent' maar ze hebben mooie benen hé

 2. Haha….dit herken ik :……"Dus is het steeds balanceren tussen indecent en nerdy, onzedelijk en seutig…." ( en zeggen dat mijn kleindochter nog net geen 10 is )
  Maar jouw dochter kan het hebben , hoor : een kort rokje ! Zelfs nog iets meer mini dan dit leuke exemplaar.

 3. Ja, jong ik kan het beamen. Het fietsen met mijn maxi Florence Flair deze week moest wat creatief aangepakt worden, maar het ging 🙂 Ik herkende het stofje, maar deze kleur heb ik gemist precies. Heel mooie en warm tinten.

 4. Wat een mooi rokje, heel leuk die glittertaille! Ik vind het stofje zelf ook super mooi, kan me voorstellen dat ze er blij mee is! 🙂

 5. Mijn dochter van 14 zegt dat als het de vingertest doorstaat (zoom komt tot vingertop als je je handen langs je zij naar beneden laat hangen), het goed is. Voor haar dan, bij mij zou dat toch echt niet decent zijn…

  1. Leuke en misschien interessante tip ! Eens checken bij mijn kleindochter als die langskomt om haar skaterrokjes op te halen. Misschien mogen die dan een vingerbreedte langer !

  2. ik deed net die test en mijn shortje dat ik vandaag aanheb is korten 😀 kak zeg, ik ben indecent 😀
   Maar wet een mooi rokje is dat vrouw! Love it!

 6. Heel leuk rokje!! En toffe bijdrage aan de KCW alvast, leuk om dat eens te lezen en op een rijtje te zien! Ik had heel graag meegedaan, maar het zit er niet in (we zijn net verhuisd en de naaimachine zal nog onderweg zijn dan). Heb je enig idee of en wanneer er dit jaar nog een editie komt? Is dat niet altijd in het najaar nog eens? Hopelijk lukt het dan! Ik kijk alvast mee uit naar jouw en alle andere creaties deze editie!

Reacties zijn gesloten.