ook indiaantjes moeten naar bed

Ik vertelde misschien al eens eerder dat ik een tijd geleden een fantastische give-away won via Instagram. De postbode bracht een doos all the way from Sweden met daarin geweldige handgemaakte goodies: een Oekraïense teddybeer van Philomena Kloss (de mooiste die ik ooit zag), een paar babymoccasins van het Canadese Minimoc en een prachtige verenmobiel van Kreative Kaka uit Zweden. Ook kreeg ik twee hippe prints van Mini Learners uit Litouwen en als kers op de taart 3 meter stof van Elvelyckan Design. De koning te rijk was ik!

tipi sleepwear (close-up)


Eén van de stoffen werd al de voering van deze Jackie. Een tweede stof, perfect voor kleine indiaantjes,  toverde ik om tot nachtkleedjes voor de nichtjes.

tipi sleepwear


Ik gebruikte opnieuw het Zonen 09 patroon Billie met raglanmouwen dat ik verlengde tot slaapkleedlengte. Hier deed ik dat al eerder.

tipi sleepwear 1


Voor de mouwen gebruikte ik een glinsterende gele tricot van bij Pauli. De glinsters zijn op foto niet zichtbaar maar het geel bleek exact hetzelfde als dat van de tipi’s op de Elvelyckan-stof. Perfect.

tipi sleepwear (collage1)

tipi sleepwear 2

Na al dat naaien voor tieners is het echt een verademing om nog eens iets kleins te maken. Iets schattigs. Meteen ook de énige reden waarom ik heimwee heb naar baby’s, laat dat duidelijk zijn.

tipi sleepwear (collage)


De derde Elvelyckanstof is ook geknipt, daarvan zien jullie binnenkort meer.
(effen jersey bij Pauli, tipi’s bij Elvelyckan Design)


NB: De foto’s van de nichtjes worden meestal genomen door hun papa, mijn broer: gegarandeerd ontspannen en zotte meisjes in beeld.


32 gedachten aan “ook indiaantjes moeten naar bed”

 1. Wat een vrolijke foto's! Ik wil ook nog een paar baby's, maar inderdaad enkel om kleertjes voor te maken. Maar wat doe je er dan verder mee? Daar ben ik dus ook nog niet uit … :-)))

 2. Uch! Slaapkleedjes die mooi én comfortabel zijn. Zalig om in te slapen denk ik.
  Nu ben ik wel benieuwd naar die glitters in de tricot. Ik moet precies nog eens afzakken naar Leuven

 3. Die gaan goed dromen. En dat idee van die Billie verlengen voor een slaapkleedje ga ik ook eens pikken 😉

 4. Oh, ik ben zó fan van alle stofjes van Elvelyckan Design! Ze hebben echt een eigenheid waar je niet naast kan kijken. Ideaal pyjamagerief precies, zo'n vrolijke foto's van schattige meisjes en dito slaapkleedjes :-)!

 5. Mooi! Dat worden vast mooie dromen bij de 2 dametjes 🙂 Hier ook fan van Elvelyckan Design..Zie op instagram vaak mooie stofjes voorbij komen..zo spijtig dat t haast altijd dezelfde zijn die je hier in de webshops ziet verschijnen..haha

 6. Jij de koning te rijk met je gewonnen pakket, je nichtjes zichtbaar ook met hun slaapkleedjes! Zo lief dat je de schat met hen deelde.

 7. Ha, als ik de inhoud van het prijzenpakket bekijk, dacht ik toch ook, Eva zou nog een 'dessertkindje' moeten hebben 🙂
  Maar enthousiaste kleine nichtjes zijn waarschijnlijk een makkelijkere oplossing!

 8. Heerlijke slaapkleedjes! En wat een guitige nichtjes! Zalige foto's.
  Ik maakte ook een PJ met een stof van hen. Al eeuwen klaar, ik zou er eens werk van moeten maken, van dat blogbericht.

 9. Mooi stofje,toffe slaapkleedjes en een broer als fotograaf is altijd handig,hé!Doet me er aan denken dat mijn eigen broer dat ook goed zou kunnen doen maar niet eerder aan gedacht om hem in te schakelen 😉

 10. Blogger won't translate for me, so I can't get all of the details, but these are so great. And isn't this fabric THE BEST. I love it! It's so soft, the recovery is fantastic and the designs are spot on.

 11. Wat een knappe nichtjes! Beauty runs in the family bij jou!
  En ik herken wat je zegt over het geluk hebben van te kunnen naaien voor schattige meisjes.

  1. Tegen dan zijn er kleinkinderen Eva! 😉
   Ik weet niet tot welke kant van de familie deze twee schoonheden behoren, maar ik vind dat ze op jou lijken!

 12. Zalig, Eva! Instant vrolijkheid: de kleurtje én de meisjes. Wat kan een tante meer wensen dan zo'n twee prinsessen om voor te naaien! (An)

Reacties zijn gesloten.