streepjes! (pin it – make it #12)

Toen de streepjestrend vorig jaar hier en daar opdook, was ik niet onmiddellijk fan. Te sailor-achtig, te Frans ook. Maar kijk, gewenning treedt op want ondertussen vind ik het wél mooi. Ik maakte al een fijn gestreepte Billie én een t-shirt voor mezelf, en nu gebruikte ik dat laatste patroon voor een T-shirtjurk.

striped T-shirt dress (green)

Ik had al eeuwen een tutorial voor een easy T-shirtjurk gepind, maar uiteindelijk greep ik toch opnieuw naar deze. Het patroon is heel simpel, maar heeft maar één maat en is voor mij daarom wel heel erg breed. Net zoals bij mijn T-shirt legde ik zowel het voorpand als het rugpand daarom 6 cm van de vouw. Dat scheelt in totaal dus maar liefst 24 cm in omtrek. Ik wil namelijk wel een wijde shirt/jurk, maar géén tent.

striped T-shirt dress (blue)

Ook nu tekende ik zelf een gewone hals in plaats van de voorziene boothals. En de mouwen liet ik gewoon achterwege. Door de breedte van de panden lijkt het alsof er nu een aangeknipt mouwtje aanzit.

striped T-shirt dress (lavender)


Ik verlengde het patroon op zicht en pas na een eerste pasbeurt knipte ik de definitieve lengte. Zomerlengte.

striped T-shirt dress (collage)

striped T-shirt dress (mint)

De foto’s wijken af van the usual hier op mijn blog. De Husband nam ze vorige week in Kaapstad, in de gekleurde wijk Bo’kaap. Geen verschillende combinatiekledingstukken bij de hand dus, maar geloof me dat deze jurk ook perfect staat met een jeansjasje, cardigan of meer geklede blazer. Of met hoge hakken of een sneaker.

striped T-shirt dress (pale blue)


Een allrounder dus, eentje waarin je kan wonen. En dat voor géén geld. 
I like.

striped T-shirt dress (collage1)(stof bij Stoffenspektakel)

31 gedachten aan “streepjes! (pin it – make it #12)”

  1. DUS: jij hebt daar nu een patroon van liggen dat helemaal aangepast is
    en ik heb hier een leuk lycraatje liggen… wat denk je? Match made in heaven? 😉

  2. staat je geweldig! Maar jij staat vast nog goed met just ne plastieke zak aan 😀 Ik negeer streepjes ook meestal. Niet omdat ik het niet mooi vind, maar wegens erg verbredend effect op plekken waarvan ik vind dat die niet nodig verbreed moeten worden bij mij 😀

  3. This looks so great on you! I love the sleeves! And the striped fabric is perfect! Lookin good, girl!

Reacties zijn gesloten.