pre-teen swag, of zoiets (kcw #3 – fall 2014)

Ik weet wat jullie denken. Kid’s Clothes Week is voorbij. Dat is waar. Geen tegenargumenten.
Ik geraakte deze editie totaal niet aan mijn uurtje naaien-voor-kinderen per dag. Bijlange niet. Ziektekiemen strooiden immers eten in mijn roet *. Ik vreesde dat ik mijn plan om voor elk kind één item te naaien moest opbergen, maar toen was er zondag en een grandioos idee.

pre-teen swag (neckline)

De nieuwe favoriete jurk van Dochter 1 (een koopje van New Look) werd dubbel geplooid en op een stevige tricot van Liesellove gelegd. Ik knipte er rechtstreeks rond, twee keer. Aan het voorpand maakte ik de halsuitsnijding wat dieper. Het rugpand knipte ik in twee delen om een betere pasvorm te verkrijgen.

pre-teen swag (back)

Ik ben zot van die bloemen. Ze lijken wel geschilderd. Bijna had ik spijt dat ik het niet voor mezelf had gehouden.

pre-teen swag (detail)

Alle randen werkte ik af op de Mie Katoentjes-manier, in een iets contrasterender garen.

pre-teen swag (collage)

En kijk! Nepen!

pre-teen swag (collage2)

Zo simpel, maar helemaal swag.
Whatever that may be.

pre-teen swag 1

Misschien geloven jullie het niet, maar omdat de jurk zo eenvoudig is van snit en vorm, ik geen patroon gebruikte maar gewoon maar wat knipte, was ze klaar op één uur tijd. Een verloren uur op zondagnamiddag, nog nét binnen de KCW-week.

pre-teen swag 2

Foto’s nemen lukte die dag niet meer, vandaar de vertraging.

pre-teen swag (dressed)

Maar jongens, wat ben ik jaloers op die jurk!

pre-teen swag 3

* uit ‘Ze houdt te veel van mij’ van Kommilfoo
(stof bij Liesellove)

48 gedachten aan “pre-teen swag, of zoiets (kcw #3 – fall 2014)”

 1. Graag openingsuren van uw shop. Of zet ze ineens online, nog makkelijker. Ik bestel, meteen!
  (En die tussendesoependecouscousprojecten, dat zijn vaak de besten!) Die stof is inderdaad werkelijk prachtig.

  1. Thanks! De stof deed het 'em deze keer echt, niet alleen de print maar vooral de kwaliteit: zo goed stevig, geen gewone tricot (achterkant was wit, echt iets badpakachtig meer).

  2. Scuba 🙂 geeft een heel mooi effect voor kleding 🙂 ik zag de foto op mijn blogreader en viel ver van mijn stoel… Hij is echt prachtig… Soms zie je dat een stof super is, maar als ze verwerkt wordt tot iets zie je het soms nog meer… dit is echt een toppertje maal 1000 🙂

 2. Deze is echt héél mooi! Soms komen stofjes pas helemaal tot hun recht als je ze 'op iemand' gezien hebt. Ik denk dat dit er echt zo eentje is. Toch wel een mooi KCW resultaat zou ik zo denken!?!

  1. Ik weet het niet, ze blijkt uitverkocht te zijn bij Liesellove. Op de bestelbon vind ik enkel "digital color flowers" terug, op de stof zelf staat niks.

 3. Dat ziet er weer mooi uit! En ja zo'n kleed rond mijn lijf zie ik ook wel zitten!

 4. Swag! Hier al tijdens mijn les een korte demo gekregen van hoe je swag moet zijn/doen. Je kin tussen wijsvinger en duim steken, lichtjes opzij kijken en met je andere hand wijsvinger en middenvinger (samen) opsteken met de palm van je hand naar je toe! Totally swag, zeg ik u! Prachtige jurk ook. Dat stofje stond ook al eerder naar me te blinken maar dan doen er wel meerderen, dus kneep ik mijn ogen dicht…

 5. En ik doe lekker jaloers mee, dan ben je al niet meer alleen. Waw, staat haar heel 'swag' mee 😉
  Ik ben eigenlijk nog steeds in KCW hoor, komt hier beter uit nu het herfstvakantie is, meer tijd en kids in huis om te passen. Eigen me deze vrijheid toe.

 6. Schitterend in haar eenvoud : deze jurk !
  Staat jouw dochter beeldig.
  De tinten zijn ideaal voor de mooie kleur van haar huid.
  Leuk gecombineerd met het jeans en het geel.
  En ideaal van lengte !

 7. Prachtige stof en prachtig jurkje! En het staat ook prachtig! Helemaal leuk als je zo snel zoiets in elkaar kan zetten!

 8. ik val in herhaling maar seg, dat is een schoon kleed (en kind, maar ja, dat wisten we al). En zo rap klaar? Muziek in de oren..

 9. Ik sluit mij aan bij iedereen hierboven met een bewonderend "wauw"! Zalig mooi éénuursprojectje. Ik ben ook fan van haar jas…

 10. Oh! Moh zo een schoon kleed jong! Echt Swag, whatever that may be! Ik ben ergens content dat de mijne het allemaal nog wat prinsessig wil 😀 dat snap ik nog 😀

Reacties zijn gesloten.