en nu voor echt (kcw #2 – fall 2014)

De try-out jurk. Ik vroeg om raad en kreeg die ook. Uitgebreid en waarvoor dank. Nochtans was Dochter 2 heel erg blij met haar zebrajurk want nog nooit kreeg ze zoveel complimentjes, zei ze. Tussen al jullie reacties las ik ergens “A-lijn” en bedacht ik me dat Dochter 2 heel wat van zulke modellen in haar kast had, vroeger. En dat dat inderdaad het model is dat haar lijf het meest flatteert.
Dus nu voor echt: Norah voor Nora!

A-lijn jurk (sitting)

Ik trok naar Zara, keek, bewonderde, keerde binnenstebuiten en nam foto’s. Zara hangt traditiegetrouw vol met deze A-lijntjes en ik vroeg me af hoe dat kwam dat ik dat vergeten was.

A-lijn jurk (waist)

Ik nam het patroon van de Norah Dress en zette wat ideetjes op papier. En durfde knippen in de allermooiste stof…

A-lijn jurk (collage)

Stof van een gloednieuwe webshop en in een kwaliteit waar ik blij van word. Stijve katoentjes komen er hier voor kleding niet meer in. Stof moet bewegen, vloeien, althans toch voor mijn prille tieners en mezelf.

A-lijn jurk

Ik gebruikte opnieuw restjes rits als paspel, verstevigde de schouderstukken met vlieseline voor wat reliëf en doorstikte die in ruitjesvorm. Zij bracht me op dat laatste idee.

A-lijn jurk (schouder)

Het voorpand knipte ik horizontaal in twee om zakken in te kunnen verwerken, die ik ook daar afwerkte met ritspaspel.

A-lijn jurk (pocket)

En kort moest het zijn, heel kort. Maar met een skinny eronder is dat prima.

A-lijn jurk (waist)

Achteraan zit een knoop als sluiting, dat is alles.

A-lijn jurk (back)

Een eenvoudige belijning dus, uiteindelijk is dat alles wat nodig was. Met een eigen inbreng hier en daar maak je in een vingerknip tien verschillende versies van dezelfde jurk. Ik ben alvast op zoek naar mooie viscose voor een versie voor de feestdagen!

A-lijn jurk (collage2)(stof bij Petite Couture)

50 gedachten aan “en nu voor echt (kcw #2 – fall 2014)”

 1. Ik maakte deze week ook twee norah jurkjes! Weliswaar zonder enige aanpassing dus de gewone "classic" versie 🙂 foto's moet ik nog nemen, mijn prutske had deze week windpokken. Super tip om dat voorpand door te knippen, je brengt mij op ideeën.. !

 2. Damn, nu heb ik nog meer spijt dat ik niet een stukje voor mezelf heb gehouden 🙂 Gelukkig komt hij nog terug binnen. Het staat haar echt goed! Lekker stoer met die skinny. Die ritsjes erin en de ruitjesvorm op de schouders maken het af.

 3. Dit is dus couture hé, in een couturestofje 😉
  Zal daar ook eens gaan neuzen.
  Het jurkje staat al een beetje in mijn hoofd 'getypt' want zo mooi!

 4. Heel stoer, zo met die ritspaspels.
  ps, we hebben hetzelfde stofje gekocht, tienerjurkje is er al gemaakt, nu nog eentje voor mezelf dacht ik…

 5. Toch jammer dat mijn dochter al 17 is als ik hier zo van die leuke kleedjes zie verschijnen en dat met die rits paspel heb ik nog nooit gezien maar vind het wel super leuk!

 6. Een hele mooie combinatie van top, skinny schoenen en natuurlijk de dochter!
  De ritsen vind ik zo goed gevonden, daar ga je nog een trend mee zetten 🙂

 7. Jij hebt echt de gave van het combineren! Een Alijn kan al snel te kinderachtig worden, maar niet met deze stof en jouw ritspaspeldetails! Echt top.

 8. echt ongelooflijk prachtig! toch ook een krak ze gij… hoewel ook nt altijd evident vr die tieners! love de schouders met die rits en reliëf…

 9. Ah heb je dan toch de schaar in de stof durven zetten? Gelukkig, want het resultaat is weer om van te smullen. Echt prachtig, die ritspaspel!

 10. Ah, hier ben ik echt zo fan van. Die stof is op zich al zalig, maar jij zorgde ervoor dat ze perfect gebruikt werd!

Reacties zijn gesloten.