de zoon, cisse en oom blauw (kcw #1 – fall 2014)

Voor mij begon de Kid’s Clothes Week dit seizoen al op zondag. Traditiegetrouw eigenlijk, want zondagen zijn ideaal om patronen over te tekenen en te knippen. En traditiegetrouw begin ik dan meestal ook al te naaien, goesting en zo, jullie kennen het wel. En deze namiddag werkte ik het eerste naaisel af.

cisse

Een Cisse! Toen de Zoon voor de Zonen 09 fotoshoot een geruite Cisse-short aan mocht, zag ik het direct. Een klassieke lange broek, in een stof die al heel lang ergens in een doos lag, het moest zo zijn.

cisse (sitting - bird's eye)

Nu staat de Kids Clothes Week deze keer in het teken van storybooks. Ik ben geen fan van thema’s en het werken ernaar, het zorgt vaak voor geforceerde looks als je ’t mij vraagt. Dus wilde ik dat deel van de KCW gewoon skippen. Dat mocht, zei het reglement. Maar toen ik de Zoon een blauwe (versleten, je m’excuse) cardigan aantrok op zijn nieuwe broek was daar plots Oom Blauw!

cisse (leg)

Als kind haalde ik uit de plaatselijk dorpsbib tientallen keren het boek Peter en Lotta vieren kerstfeest van de Zweedse schrijfster en illustrator Elsa Beskow. Peter en Lotta hadden een tante Groen, Paars en Bruin, en een Oom Blauw. Oom Blauw droeg een blauwe jas met slippen, maar ook een bruine broek. Een bruine ruitjesbroek. Zo’n broek als deze Cisse.

cisse (storybook)

Om de één of andere reden is die outfit van oom Blauw me altijd bijgebleven en werd ik op slag terug naar toen gekatapulteerd, naar 35 jaar geleden. Gek toch?

cisse (sitting)

Mijn Cisse is wat moderner. Met een rits-paspel (zoals toen) en een vleugje hirondelle.

cisse (collage1)

cisse (detail front pocket)

En een kamsnap van plastic. Dat had Oom Blauw vast en zeker niet.

cisse (back pocket)

cisse (collage)

(stof bij Stoffenspektakel)

52 gedachten aan “de zoon, cisse en oom blauw (kcw #1 – fall 2014)”

 1. Prachtig zeg! ♥ de details. Gisteren ook mijn knipwerk gedaan, ik kruip straks achter mijn naaimachine…

 2. Waw, die details zijn prachtig (wel even zoeken op die voorlaatste foto hoe dat nu precies zit). Ik heb pas gisterenavond beslist om eens mee te doen. Vandaag al meteen klassenraden, juist thuis en geen goesting meer. 'k zal het nog wel inhalen zeker? Doe zo voort, deze week, zou ik zeggen 😉

 3. Ohh zo mooi! Ik hou wel van zo'n ouderwets ruitje! En dat blauwe vest maakt het meteen helemaal cool.

 4. Ne klassieker die veel uit de kast zal komen! Echt af! en leuke link met het boek. Ik zwoeg nog op mijn eerste creatie 😉

 5. Ik moest aan Stromae denken toen ik de foto's zag. 🙂
  Oom Blauw kan anders ook perfect! Dier herinner ik mij ook nog levendig.
  En een zalig stofje ook!

 6. ritspaspel! Jij geniaal wijf zeg! Tof! Echt top! en ooooooh nostalgie eh als je zo even terugdenkt aan de boeken die je vroeger geweldig vaak las!

 7. je hebt naaien… en 'iets' meer. Dat wat je niet kan vatten en niet kan leren op de naaischool… elke keer tover je weer parels te voorschijn. Voor mij maak jij kunst!

Reacties zijn gesloten.