plooiwerk

‘Improvisational pleating’ las ik.
‘Wablieft?’ dacht ik.
Plooien à l’improviste? Ik zag het niet. Maar An wel, dus schreef ze er 3 (drie!) tutorials over voor de blog van Birch Fabrics. En hopla, ik was verkocht. Toegegeven, mijn eerste poging (de crooked bamboo) mislukte en kwam in de vuilbak terecht. Maar de volhouder wint, en toen ik minder nadacht en gewoon maar wat deed kwam dat als vanzelf goed.

improvisational pleating dress (full)jes75

De stof waar ik lang geleden verliefd op werd (I have a thing for bommagordijnen) herkennen jullie misschien nog van mijn zogenaamd excuus. Dit is de blauwe versie en weer kocht ik te weinig voor een volledige jurk voor Dochter 2. Dus moest er gefoefeld worden. Gefoefel in de vorm van geïmproviseerde plooien in een andere stof dus. De perfecte oplossing.

improvisational pleating dress (pleating details)

improvisational pleating dress (detail)

Het resultaat is een fleurige zomerjurk, helemaal zoals ik voor ogen had. Dochter 2 komt er in mijn ogen volledig mee weg, met die drukke print.

improvisational pleating dress (close)

En als jullie ook zin hebben om te beginnen plooien én tegelijkertijd kans willen maken om met dat plooiwerk een schone prijs te winnen: hierheen dan, en vlug!

improvisational pleating dress (sitting)(stof bij StudioSaartje)

32 gedachten aan “plooiwerk”

  1. Hij is prachtig geworden. Die bomma jurken zijn ook fantastisch! Ik probeer ze nu een beetje te mijden bij m'n eigen kleding. Anders lijk ik zo oud hé! 😉

  2. Dat geplooide stukje maakt de jurk weer tot een uniek stuk! Een pracht van een oplossing voor het tekort aan stof, moet ik onthouden 🙂

  3. geweldig jong! En ik dnek dat het beter is zo met dat roos stuk tussen! Anders had het vrij druk geweest. Nu is het perfect!

  4. Jaloers hier op je handige vingers hoor. Ik durf trouwens te wedden dat alle vriendinnen van je dochters super jaloers zijn op hun hippe mama 🙂

  5. De plooitjes in het andere stofjes geven de jurk zoveel meer! En daarmee verdwijnt ook het bomma-achtige helemaal (mocht je het zelf geen bommastof noemen, het zou nooit in me opkomen!) Héééééééééél schoon!

    1. Ik zie dat ik de 'strijd' voor het meeste stemmen ruim verloren heb, bij deze krijg jij nog een stemmetje van mij ook, want ik zie dat je het kan gebruiken 😉

Reacties zijn gesloten.