babygerief

Op vraag maakte ik nog eens wat babyspullen. Babyspullen voor Daan. In een leuke tijgerstof die ik meebracht uit Denemarken en perfect is voor een pasgeboren jongetje.

pampermand + deken

De bekende pampermand van Noodlehead verstevigde ik deze keer met Decovil 1 Light. Wat een gerief zeg! Zo stevig, ideaal voor dit soort projecten. Ik zocht heel het web af op zoek naar één of andere vergelijkende tabel tussen de Amerikaanse tussenvoering van Pellon en de Europese Vlieseline of Vilene. Ik vond wel wat, hoor. Dit bijvoorbeeld, of dit. Maar nergens kwam ik het bij ons te verkrijgen alternatief tegen voor Pellon 808 of SF101. Al heb ik een vermoeden dat de H640 hier de beste oplossing zou zijn, toch: ingewikkeld.

pampermand (full)

deken (detail)

Het dekentje kreeg een achterkant in fleece en een strook effen katoen naast de tijgers om de naam Daan op te kunnen flocken.

pampermand (detail)

(tijgerstof bij Stof2000 – andere stoffen bij Pauli)

25 gedachten aan “babygerief”

  1. Prachtig! Staat alvast gepind als leuk idee voor een babycadeautje!
    En naast alle tutorials die er te vinden zijn voor dekentjes met paspel, eindelijk een mooi voorbeeldje zonder paspel! Mag ik je vragen hoe je dit doet? Gewoon het katoentje met de averechte kant op de fleece naaien en dan keren via een keergat? En nog een stikseltje ter afwerking? Zou graag zelf eentje maken voor mijn metekindje 😉

Reacties zijn gesloten.