de teenager – take 2

Tijdens de laatste KCW maakte ik een jurk voor de teenager hier in huis, remember?
Sinds toen scheurde het rokdeel van die jurk. Twee keer.

Wat mijzelf deed besluiten dat de Dochter toch nog beweeglijker is dan ik dacht. Trampolinespringen, radslag, skeeleren… you name it, meestal is ze gewoon nog een kind. Gelukkig. Dat rokdeel moest breder, en eigenlijk was ze daar zelf ook snel van overtuigd. Dus maakte ik een soortgelijke jurk in een stof die ze zichzelf al heel lang had toegeëigend.

teenager 2 (birdseye)

Ik gebruikte opnieuw het Gingerbreadpatroon voor het bovenstuk maar verkortte het met een vijftal centimeter.

teenager 2 (full1)

Daar rimpelde ik 160 cm stofbreedte aan voor de rok.

teenager 2 (detail2)

Deze keer kwamen er wel mouwtjes aan. Korte.

teenager 2 (torso)

teenager 2 (sitting)

En toen ze zag dat haar favoriete denim shirt drukknopen had, kreeg ik zelfs de toestemming om kamsnaps te gebruiken. En ik maakte een striklint om het wat eleganter te maken.

teenager 2 (torso2)teenager 2 (detail1)
(stof bij Annamarieke)

66 gedachten aan “de teenager – take 2”

 1. Hey Eva! Ziet er prachtig uit. De patroontekenaar in mij zegt: voeg nog nepen vooraan toe (naar de taillelijn toe) en het past perfect Ik zie dat je heel veel aan het experimenteren bent om een juiste pasvorm te krijgen. Wil je graag eens afspreken? Ik help je met veel plezier naar een patroontje op maat. 🙂

  1. Topjurk. vind ik een goed idee….En misschien bestaat er een kansje dat daar dan kooppatroontjes voor onze tienerdochters uit voortkomen,he?

  2. Zeker doen! Maar die tip van Little Miss Y's boek te gebruiken lijkt me ook wel een goeie. Zeker het proberen waard denk ik. M

 2. prachtige jurk, maar mss het mei-bloesje uit Little MissY's Homemade Wardrobe gebruiken als bovenstuk ipv de Gingerbread, dat heeft nepen en de kleinste maten zijn geschikt voor tieners 😉

  1. Ben hier een februari jurk aan het maken voor mijn tienerdochter die vandaag 13 werd. Maatje 32 genomen en heb het patroon toch wat moeten aanpassen. Dochterlief kwam stof te kort ter hoogte van de taille en had te weinig vulsel ter hoogte van de borst. De vrouwelijke vormen zijn toch nog niet zo uitgesproken aanwezig als ik dacht 😉

 3. Gelijk heeft ze, dat ze dit prachtige stofje voor zichzelf reserveerde 😉
  En als jij er dan nog zo'n jurk uit maakt… tja…'t kind heeft geluk, zoveel is zeker. Heel mooi!

 4. Weeral een prachtige tieneroutfit! Nog een weekje en ik heb zelf ook een tienerdochter.. Hoewel ze wordt 10 jaar dus een echte tiener is ze dan natuurlijk nog niet! Dat stofje heb ik ook ooit eens op de rol gekocht, maar er enkel nog maar een toiletzak uit genaaid.. Eentje om te onthouden dus!

 5. Waauw, mag ik dat reserveren voor als het te klein is voor jouw dochter? Die van mij past daar maar binnen een jaar of 6 in, maar ik zou het koesteren tot het past 😉

 6. Wat een geweldig oog voor mooie stoffen heb jij toch… Zo'n kleedje staat bij mij al lang op de to-do lijst, maar 't komt er maar niet van. Als 't zover is vraag ik jou om stofadvies! 🙂

 7. Dit is een prachtjurk die ik zou willen. Als ik het goed voorheb had mijn vriendin dit op het vorige stoffenspektakel mee (of kan dat niet …), ik zal haar eens tippen hier te komen kijken! En ja, die vormen hé, al een geluk dat het gebeurt, maar het proces ernaartoe is voor ons toch wat moeilijk!!!

 8. Wow! Ik hoop zo dat mijn meisjes ook nog handgemaakt gerief aan willen als ze tieners zijn.

 9. Dat ziet er dus wel een keichique jurk uit !!! (ik assisteerde laatst een vriendin bij het maken van de februarijurk uit Little Miss Y.'s wardrobe voor haar 14-jarige dochter, en ik tekende voor haar het patroontje uit, van een maatje 32 aan borsthoogte naar een maatje 34 in de taille …) Zou dat ook niet bijna gaan lukken voor jouw prille tiener ?

 10. Amai, 't is niet voor niets dat ik hier al reactie nummer 57 post, zo mooi! Een supertalent …
  Ik zie het stofje niet (meer) bij Annamarieke, heb je toevallig de naam?

  1. Ik kocht het als coupon tijdens het openingsweekend van Annamarieke's nieuwe atelier… Op de zelfkant staat "Petite Greet" en "Holland Art", maar via google levert me dat ook niks op, dus ik heb geen idee waar je ze nog zou kunnen vinden. Anders Annamarieke eens mailen?

 11. prachtig jurkje…. en dat was het eerste dat ik dacht toen ik de foto zag 'tsjien, dan toch kamsnaps?" 😀 heel mooi!!

 12. Gespot! Op een schoolfeest zondag, kan dat? Met excuses voor het aanstaren van de tiener in kwestie, maar ik was dus het mooie jurkje aan het bewonderen. 😉

Reacties zijn gesloten.