piepklein

Soms heb ik goesting om eens een piepklein jurkje of rokje te naaien. Om eens niet met anderhalve meter stof te moeten puzzelen en rekenen maar gewoon, uit een half metertje een héle jurk te krijgen. Plezant zeg.
Mieke gooide een aantal weken geleden zomaar een babyjurkjespatroon op haar blog en dat werd hier meteen gepind. Gisteren, in een vlaag van verveling (oftewel geen goesting om te strijken/poetsen/wassen/verbeteren/lessen voor te bereiden) knipte en stikte ik dat jurkje op een avond in mekaar.

Een eenvoudig patroon, met toch enkele foliekes. Zoals drie stolpplooitjes vooraan en 2 achteraan.

En een paspel, die ik gemakshalve enkel aan het voorpand gebruikte.

Ik heb in mijn directe omgeving wel een babymeisje (aka Gorgeous Gisèle) dat onwaarschijnlijk hard zal schitteren in deze roze bloemetjes. Dus dankjewel, Mieke, voor dit schattig patroon!

(stof Petit Pan bij Bambiblauw)

23 gedachten aan “piepklein”

  1. Wauw, alweer een pareltje! En bedankt voor de tip, zoals je zaterdag zal zien zal ik het patroontje wel kunnen gebruiken binnen een jaartje 🙂

  2. Ik dacht dat laatst ook, ik moet tegenwoordig mijn hoeveelheden eens beginnen op te drijven als ik nog stof koop, ik kom nooit meer toe met een metertje 😉 Dan is zo'n mini-projectje echt wel superleuk om doen he ! En met een mooi resultaat ! Nog leuker !

  3. oh schoon! dat patroontje word hier opgeslagen voor mijn kleinste meid! Echt instant tevredenheid e, zo'n kleine kledingstukjes 🙂

Reacties zijn gesloten.