het excuus

Lang geleden kondigde ik aan dat er thuis wat verbouwd ging worden. Het duurde maanden eer die oranjerie ook echt àf geraakte, met een vloer en echt meubilair enzo. Het laatste wapenfeit was een sofa, en wie me op Instagram volgt, kan mijn blijdschap niet gemist hebben.
Love at first sight was het, tussen mij en het rechterbenedenhoekje van pagina 7 van de 101 Woonideeën vorige maand. Lang hebben we er niet over gediscussieerd, ook al had de sofa nogal opvallende fuchsia-roze knopen. Hij is mee met zijn tijd, die Husband van mij. Maandag besteld, zaterdag in huis: ik hou van de Nederlanders en hun efficiëntie! En al even efficiënt bestelde ik gauw-gauw de perfecte bloemenstof bij de – ook al – Nederlandse Maartje. Want zo’n nieuwe sofa levert meteen het ideale excuus om nieuwe kussens te maken.

sofa kussens (detail)sofa kussens

De stof had ik al in het blauw in huis, maar ik wist dat de groene helemaal zou matchen met mijn lamp.


sofa + lamp
sofa kussen (detail)

De oranjerie is ook de plek waar ik naai en als ik alles eens deftig opgeruimd krijg, zorg ik voor een volledige rondleiding. Beloofd!

(stof bij Studio Saartje – paspel uit gouden biais bij Veritas – sofa bij Sofacompagnie)

49 gedachten aan “het excuus”

 1. Schoon, sofa én kussens! Onze nieuwe sofa is ook besteld, ik heb dus ook een excuus. Jeuj!

 2. Wat een prachtige bank! En die kussens passen er zo perfect bij, goed gekozen! Het groen van je lamp vind ik ook al zo mooi. Ben benieuwd hoe het er in z'n geheel uit ziet.

 3. Die bank had ik ook opgemerkt in 101 woonideeën. Helaas is mijn bank nog niet aan verandering toe. Leuke kussens heb je gemaakt!

 4. Picture perect! Alles klopt, alles om ter schoonst.
  Die lamp willen wij graag in Roos haar kamer. Maar ik wil graag het kleur eerst eens matchen bij een staaltje van haar behangpapier. Helaas, nergens heeft men alle kleuren op voorraad. Waar heb jij jouw FL/Y gehaald?

  1. Wel, onze elektricien haalde hem zelf bij de groothandel. Iets voordeliger voor ons. Ik vond ook nog geen enkele winkel waar ze alle kleuren hadden, maar ik durf nogal snel online bestellen. De kleuren op scherm lijken me nogal waarheidsgetrouw te zijn.

 5. Echt, ik kan niet genoeg omschrijven hoe mooi ik dit vind. Echt! Helemaal mijn ding! Wil jij ons nieuwe huis komen decoreren :-)?

  1. Van mij wel :-), maar budgetgewijs moeten we het momenteel met meubels 'van de krijg', kotgerief en enkele nieuwe aankopen doen. Een zetel als de jouwe blijft helaas dus op ons verlanglijstje staan in de plaats van in onze woonkamer.

 6. Prachtig! Ik hou van eenvoud maar ben niet zo'n fan van echt steriel zwart-wit. Dit is echt net perfect! Benieuwd naar de rest!

 7. Prachtige plaatjes! Mooie kleuren, geweldige bank en super stofjes voor de kussens.
  Het is helemaal af. En ik zou zeggen de plaatjes kunnen in diezelfde 101 wonen zo terug worden geplaatst!

 8. Dankzij je tip ook op die site gaan neuzen en k heb er ook een zeteltje op het oog! Eerst maar weer eens sparen 😉 na de reis…
  En de husband is de koning der instagrammers, als je het mij vraagt, haha!

 9. Ik ben verliefd op uw zetel! En de kussens passen er perfect bij! Mooi! Benieuwd om het geheel te zien.

 10. Wauw! Hij is echt gaaf! Ik vind het zo'n gaaf contrast de stof met de roze knopen. Ik had hem ook gespot in de 101.
  Veel plezier en geniet ze.

 11. De lamp, vanwaar komt de lamp!!?? Die zou zo hard perfect passen op mijn naaizolder!!! (met de hoop dat de leestekens u kunnen overtuigen om uw bronnen prijs te geven!!!!)

  1. :-)) Met half zo veel leestekens had ik het ook wel verteld hoor!
   Het is de FL/Y van Kartell, op heel veel plaatsen te verkrijgen. Google het maar eens en je vindt vast wel een verdeler in de buurt. Of je bestelt hem online, kan ook. Eén verwittiging: een kleurtje kiezen is moeilijk! En ook: ze poetsen is een hel…

  2. Bedankt! Inderdaad, een kleur kiezen wordt moeilijk (maar hey, ik heb overal nog peertjes hangen, ik vind voor elke kamer wel een passende kleur 🙂 ), en poetsen, dat is hier slechts een halfjaarlijks fenomeen ;-).

 12. Nekeer een totaal ander vraag jongske, ik ben wel zot van het zicht van uwen zetel, en zat op de site el te neuzen en zag veel moois die ik oo kwel wil, maar hoe zit die zetel?? want ik 'pas' da wel graag nekeer, ne zetel 🙂

  1. Ik snap dat, ik was ook een beetje nerveus, want ne zetel kopen zonder er eerst in te gaan zitten… Maar in ons geval staat hij in mijn atelier/oranjerie, dus het is niet onze luie-tv-avond-hang-zetel, dat scheelt. Hij zit nogal stevig, 't is zeker geen doorzak-geval, maar wel héél goed. En aan de uitzichten van de andere modellen op de site te zien, zijn het allemaal nogal stevige zitters. Niet hard, hoor, gewoon ja, een beetje afgetraind 🙂

Reacties zijn gesloten.