kopenhagen en meer

Afgelopen week trok ik erop uit. Op bezoek bij een goede vriendin die even buiten Kopenhagen woont, en dat helemaal alleen: hoera!
Omdat ik Kopenhagen al eens eerder bezocht, had ik de luxe om de must-sees over te slaan en me meer te concentreren op wat ik het liefste doe: shoppen, lunchen, koffiedrinken en aperitieven. En af en toe een beetje cultuur en architectuur, dat ook. Dus liet ik de (écht) Kleine Zeemeermin, Christiania en een boottocht op het water links liggen en deed helemaal mijn zin.

Naast de klassieke grote winkelketens heeft Kopenhagen ook veel ‘nieuws’. Zo was ik onder de indruk van & Other Stories (1), de jongste toevoeging aan de H&M-familie (en vanaf dit voorjaar ook in Antwerpen!) en helemaal in de lijn van wat ik leuk vind aan een winkel. Het plaatje moet kloppen: interieur, aanbod, muziek… ik werd er even blij van als van Urban Outfitters (2).

CPH 1

In dezelfde lijn ligt Superlove (3), mooie kleren van hippe merken (Mads Nörgaard, Nümph, Happy Rainy Days…) afgewisseld met accessoires en interieurspullen (Orla Kiely, Ferm Living, Liebeskind…). I was in heaven.

CPH 2

In de Hay Conceptstore was ik ook even zoet (4), net als bij Plint (5). Danish Design overload…

CPH 3

Af en toe werd al dat shop-geweld onderbroken door wat rust en schone geschiedenis. Zo wilde ik graag nog eens naar Amaliënborg (5 + 6), het paleis van de Deense koninklijke familie. Ik ben een echte royalist, zeker als daar al eens een hippe prins bij hoort.

CPH 4

Ik wandelde langs de Marmorkirken (7) en de kade naar Nyhavn (8), hét beeld van Kopenhagen.

CPH 5
CPH 6

In het park Kongens Havn staat Rosenborg Slot (10) met vlakbij het Statens Museum (9). Het museum is gratis, ideaal als je weinig tijd hebt, en toont o.a. pràchtige Deense schilderkunst.

CPH 7
CPH 8

Eén van de mooiste gebouwen is in mijn ogen De Zwarte Diamant, de moderne aanbouw van de Koninklijke Bibliotheek (11). Ik moest er écht nog eens naartoe omdat ik vorige keer zo onder de indruk was.

CPH 9

CPH 10

En natuurlijk maakte ik tussendoor ruim de tijd voor uitgebreide pauzes: koffie bij Mormors (12), lunch bij MoJoe Coffee (13)…

CPH 11

Taart in de Torvehaller (14)…

CPH 12

Aperitief bij Mother (15) in het hippe, nieuwe Meatpacking District…

CPH 13

En verwend worden met fanfares en kleurrijke lentebloemen!

CPH 14

Omdat mijn vriendin in Snekkersten (16) woont, spendeerden we ook een dag aan de Deense Oresund kust.

CPH 15

In Helsingør staat het prachtige kasteel Kronborg (17), vind je de Kleine Zeemeerman (18 – een gewone man, toch?) en een schitterend cultuurcentrum met dito eetcafé (19).

CPH 16
CPH 17

In Humlebæk bezocht ik het prachtige museum voor moderne kunst Louisiana, een aanrader! En bij valavond zag ik het door Arne Jacobsen in 1936 ontworpen benzinestation (20) in Skovshoved. Zo mooi.

CPH 18

Mijn eeuwige favoriete stadsgidsen zijn die van mo’media: 100% Kopenhagen in dit geval. Ze zijn ideaal om bepaalde wijken te ontdekken en ze staan bol van leuke plekken, cafés en winkels.

29 gedachten aan “kopenhagen en meer”

 1. Oh, klinkt zalig! Een stad die ook nog op mijn verlanglijstje staat. En die 100%gidsen zijn idd. geweldig. Ik was er van 't weekend ook mee op pad. (An)

 2. Je hebt duidelijk genoten, de batterijtjes weer opgeladen want ook daar blijkbaar heel mooi weer.
  Wat een view vanuit de bib! En, veel gekocht in die winkeltjes?

  1. Het mooie weer is maar schijn… Het was er ijskoud, een graad of 5, en heel vaak grijs en mistig. Twee van de vier ochtenden was het schitterend weer en dan ging ik als een wilde tekeer met mijn fototoestel :-)) en wat het kopen betreft: ik heb me weten inhouden…

 3. We hebben jou gemist gisteren op de Big Blogameetup maar je had een hele goede reden. Wat een mooie foto's, zo inspirerend om Kopenhagen op mijn 'nog naartoe te reizen lijst' te zetten. Bedankt voor dit mooie verslag.

 4. Afgelopen zomer een weekje Denemarken bezocht en natuurlijk mocht Kopenhagen niet ontbreken. Geweldige stad waar we snel naar willen terugkeren. Prachtige foto's trouwens. Kan ik alvast enkele ideetjes opdoen voor als we terugkeren.

 5. Zo schoon! Ik ben een echte fan van al wat Scandinavisch is dus die stad staat zeker op mijn citytriplijstje!

 6. This was an awesome tour! My husband's boss and his family are from Denmark so it's nice to see photos of some of the shops and get a bit of a feel for Copenhagen. 🙂

 7. Prachtig! Ik heb een zwak voor Skandinavië. Twee jaar geleden trokken we door Zweden en Denemarken. Kopenhagen voor de tweede keer, maar ik wil zeker nog eens terug!

 8. Wist je trouwens dat Helsingor het kasteel is waar Hamlet zich afspeelt?
  Geen foto's van Louisiana, of trok je er daar genoeg voor een aparte blogpost?

  1. Ja, ik voelde me bijna Ophelia in Helsingor :-))
   En Louisiana bezocht ik toen het al donker was, dus van het uitzicht en de tuin heb ik niks gezien. Een reden om snel weer eens terug te gaan! Wel van een prachtige tentoonstelling van Hilma Af Klint genoten, en man zeg, wat een museumshop!!

 9. Deze staat reeds heel lang op mijn lijstje. Meteen er maar eens mijn voornemen voor 2014 van maken! Prachtige foto's!

 10. Leuke blogpost. Wij gaan in de krokus met z'n allen naar Kopenhagen. Ik probeer zeker een paar adresjes uit en ja hoor: de 100% ligt ook hier al klaar. leuk gidsje!

Reacties zijn gesloten.