coral + grey on a winter’s day (kcw #3 – winter 2014)

Voor Dochter 1 is het allemaal niet zo simpel meer, dat naaien. Pas op, zelf vindt ze nog steeds alles geweldig wat ik maak, maar bepaalde modellen en prints zijn gewoon te flauw en kinderachtig voor een bijna-12-jarige. Vind ik.
Dus ga ik al eens op zoek naar iets anders. En kwam ik op een Stoffenspektakel uit bij deze koraalrode stof. Het werd een korte jurk, gebaseerd op een eenvoudig model uit de kast van Dochter 2.

Op de schouders zette ik donkergrijze restjes (die volgende keer wat groter mogen). Dat idee speelt al een tijd in mijn hoofd en zag ik vaak bij Groovybaby and Mama, één van mijn favoriete blogs. Haar stijl is zo helemaal mijn goesting dat ik soms lichtelijk jaloers ben op haar eigenzinnigheid en creativiteit. Haar naaisels dragen écht haar eigen stempel, ik herken ze van mijlenver, en da’s een kunst als je ’t mij vraagt.

Met de kartelschaar knipte ik een zak om het effen geheel van de stof te doorbreken. Eerst deed ik iets ingewikkeld origami-achtig voor dat zakdeel, maar de rode stof is te soepel voor deftig plooiwerk en de grijze veel te dik. Dus bewaar ik dat idee voor een ander project.

Op de rug zette ik een grove, gouden rits bovenop de stof. Ik zocht heel Tinternet af naar een duidelijke handleiding hiervoor maar vond niks, dus deed ik maar wat. Niet helemaal gelukt, maar niemand die het ziet, hoop ik. En een uur later merkte ik dat die handleiding gewoon op mijn Pinterest stond te blinken. Diepe zucht.

KCW zit er op deze winter, voor mij toch.
“Cool.” zei Dochter 1 toen de jurk af was. Ik geloof dat dat wil zeggen dat ze content is.

46 gedachten aan “coral + grey on a winter’s day (kcw #3 – winter 2014)”

 1. Oh wauw, super! Less is more met een verrassend streepje glamour! En zo druk jij hier ook heel duidelijk je eigen stempel. Ik ben fan hoor!

 2. Ik vind ze heel mooi! Casual maar toch net dat tikkeltje speciaal! Die koraalrode stof is prachtig, die kleur staat je dochter alvast goed!

 3. Ja, heel cool! Weet niet of ik de rits ook echt iets vind toevoegen? Maar die schouders had ik ook al gespot en ging ik eens nadoen, grappig 🙂

 4. Eva, dit is prachtig, de kleur staat haar megagoed. Ik begin dat ook te merken, we komen stilletjesaan in een moeilijkere fase, al was het maar om patroontjes in de juiste maat te vinden. Zonde vind ik dat, want de dochter zei gisteren nog dat ze zo mega content is dat haar mama kan naaien … Diezelfde dochter is gelukkig ook nog steeds echt een meisje en draagt nog heel graag jurkjes, jieha!
  De rits heb ik meteen gepind!

 5. Wauwie ! Mijn oudste zoon blijft ook zo'n fan van mijn maaksels, maar straks wordt hij al 11 en ik vraag mij ook af hoe lang ik dat nog zal kunnen volhouden 😉
  (staat er in "allemaal rokjes" ook niet zo'n rits in een rokje verwerkt ?) Ik dacht er dit weekend nog aan, dat ik dat ook eens wil doen !

 6. Waow!!! Ik zou er ook superblij mee zijn hoor!! En ik ben intussen de 12 al gepasseerd…
  Misschien es proberen?

Reacties zijn gesloten.