de blauwe jurk die oker werd (kcw #2 – winter 2014)

Toen ik stoffen mocht kiezen bij Hawthorne Threads wist ik meteen wat ik wou: Garden Party in Navy van Dear Stella Designs is een zachte, soepel vallende stof in een prachtige print maar helaas nogal blauw. Ik hou niet zo van blauw, en de Afrikaanse huidskleur van mijn kinderen ook niet. Maar om de één of andere reden was ik direct verliefd op de print, blauw of niet.

Het werd een jurk, gepimpt met de favoriete kleur hier momenteel: okergeel.

Heel eenvoudig, met een bovenstuk uit SVDHZ (waarvan ik de grootste maat nog eens 2 maten vergrootte) en een rimpelrok. De rimpels zette ik er deze keer in zoals het hoort en niet via de snelle, cheating way. En ja, eerlijk is eerlijk: de juiste manier is meteen ook de meeste nette.

Voor de kraag probeerde ik iets uit. Geen gewone col claudine, maar eentje met twee overlappende stukken.

Foto’s op kapstok deze keer, de Dochter vastkrijgen bij daglicht lijkt de laatste dagen onmogelijk. Wat kijk ik uit naar de lente!

(stof Garden party big Hawthorne Threads – okergele stof bij Pauli)

40 gedachten aan “de blauwe jurk die oker werd (kcw #2 – winter 2014)”

 1. Het licht is inderdaad pff ;). Wat een mooi kleedje, ik hou van je stoffencombinatie én van het kraagje… Alleen ging ik precies geen knoopje op dat schoon kraagje gezet hebben, maar dat is muggenziften.

  1. Dààr heb ik nu echt een welles-nietes uurtje van achter de rug! En ik haal het er misschien ook terug af, ben er ook niet zeker van…

 2. Een warme okeren zon die de garden party beschijnt, een perfect match.
  Ik vind het knoopske juist wel schoon, zo'n heerlijk bescheiden detailke maakt het af.
  Liefs!

 3. Ik ben juist grote fan van blauw en sta absoluut niet met okergeel. Maar ik heb dan ook niet zo'n schoon bruin velleke als jouw dochters. Je hebt dat fantastisch opgelost. Het is idd. een supermooie stof! (An)

 4. Fan, fan, fan! Kleur, kraagje, model: echt helemaal hèt! En ik woon niet ver als het te klein geworden is. 😉

 5. oh zo mooi en ik neig vaak naar blauw als ik stoffen koop… en net als An sta ik niet met oker maar ik zie het zo al op je dochters staan… zo mooi! En rimpelen met twee draden, ik kan het niet anders :-).

 6. Zodra een mooie stof ook blauw blijkt te zijn maak ik een sprongetje en klik ik hem richting winkelmand. Blauwe ogen vragen om passende kleedjes 🙂 Maar bruine velletjes ook, en het lijkt mij dat je dit met dat oker prachtig opgelost hebt!

 7. Ik zou het zonder knoopje doen. De kraag op zich is heel mooi dat het knoopje geen meerwaarde geeft, volgens mij. 😉
  Mooie stoffencombinatie!

 8. Tof kleedje! En wat zit die rits er goed in! Ik werk altijd met mijn blinde rits voetje, ik snap niet hoe jij dat zo perfect kan met een gewoon ritsvoetje! Hoedje af hoor!

Reacties zijn gesloten.