jacob voor jakob

Een schande is het, jullie mogen het beamen, dat ik nog nooit eerder een Jacobbroek maakte. Met een Zoon die Jakob heet heb ik geen seconde getwijfeld toen het patroon verkocht werd voor Van Katoen. Dat was in april 2012. Sindsdien lag het daar. Of nee, ik begon er twee keer aan: de ene versie was te groot, de andere te klein, ik raakte gefrustreerd en liet het patroon (en de half afgewerkte versies) links liggen.
Tot vorige week. Zonen 09 kondigde een sewing-contest aan. Totaal ongelegen, want laat september nu de allerdrukste maand in een lerarenbestaan zijn. Met lesroosters die nog niet op punt staan, kinderen die routine missen, voorbereidingen voor een nakende eetdag op school… ach gewoon, de jaarlijkse september-stress.
En toch: een Jacob voor Jakob, ein-de-lijk!

Ik kocht stof in een plaatselijk klein stoffenwinkeltje wegens gebrek aan tijd om naar De Grote Stad te rijden. Paspel om de zakjes af te werken vergat ik. Maar toen herinnerde ik me dit. En mijn stapeltje afgeknipte ritsen werd opgediept.

Verder niks nieuws aan deze broek die jullie al 100 keer zagen verschijnen in blogland. Het staat hem, vind ik. Jakob in zijn Jacob, alsof het voor hem was verzonnen.

(stof bij Het Stoffenhoekje)

41 gedachten aan “jacob voor jakob”

 1. Zie je wel dat al die stress niet nodig was 😉 Wat een schoon Jacob'jes, ik vind het broekje super in dat stofje!
  Hier liggen al twee weken twee Charlie's klaar om te stikken, maar ik kan me er maar niet aan zetten… Het is wat het is.

 2. He zeg, je moet de competitie wel wat serieus houden he! 😉 Heel mooie broek!
  Ik ga het ook aan mij voorbij moeten laten gaan, de broek is hier gesneden maar van lapkes stof kunt ge geen foto trekken he..

 3. Heel knap, het past jou Jakob perfect. En die rits aan de zak, super. Mooie foto,s ook. En die pleister is fantastisch, die zorgt er voor dat die foto's 'echt' zijn en niet uit een of ander boekje komen.

 4. Heel erg leuk! ook het detail bij de zakken. Ik herken je verhaal dat september druk is. Ik maandag al een kennismakings-avond met de ouders. Terwijl de leerlingen pas 3 weken op school zijn. Ik heb zelfs twee leerlingen die ik nog door elkaar haal.

  1. Die eetdag eind september is gewoon een soort van schoolfeest met allerlei eetgelegenheden om de bouwfondsen van de school te spijzen 🙂

 5. Leuk stofje!! hij is prachtig. Hier ook een gemaakt nu nog vlug de foto trekken. dat we die ook nog kunnen posten voor de wedstrijd 🙂

  staruur.blogspot.be

 6. Zo herkenbaar, de septembermaand, dat vind ik toch een hele lastige! Naaien zal er deze maand amper inzitten, ben al blij dat ik eens per week in de naailes geraak (waar ik dan weer veel te weinig doe …).
  Maar jouw idee met die rits doet mijn vingers (en fantasie) kriebelen, zal ik onthouden want vind ik supertof!

 7. Ik ben net begonnen in het onderwijs (en nog opzeg aan het doen van de andere job) en ik begrijp heeeel goed wat je bedoelt;-)) ik moet zelfs zoeken naar tijd om nog wat te kunnen slapen. Naaien en crea dat is nu eventjes voor op een ander moment… Tussendoor toch eens even piepen op mooie blogs en ik moet zeggen, waaaauw wat een mooie jakobbroek, ze staat hem prachtig! En wat een mooie foto's. Echt knap werk! Groetjes, creazusje An

  1. Dankjewel!
   En succes met je nieuwe job! Als je het kan/wil volhouden in het onderwijs dan kan ik je geruststellen: het vele werk betert wel een beetje met de jaren hoor.

 8. Wauw! De langverwachte Jacob is het wachten meer dan waard! Prachtversie, echt! En nu weet ik ineens waarom ik dat idee met de ritsen plots all over pinterest tegenkwam 😉
  Ik heb hier nog een paar Jacobs en Charlies in mijn hoofd zitten, maar vrees dat ik er niet meer toe zal komen dit weekend…

Reacties zijn gesloten.