voor giel

De verjaardagsfeestjes volgen mekaar hier in sneltempo op. Met drie kinderen is dat misschien niet zo verwonderlijk, maar toch lijkt de lente elk jaar weer te zorgen voor een overdaad aan taart, kaarsen en kadootjes.
Deze week was Giel jarig. Een jongen, ja. Een 9-jarige jongen. Niet zo evident om daar een origineel kado voor te verzinnen. Wat over-en-weer gemail met zijn mama leverde heel wat weetjes op. Zo is Giel zot van tekenen. Een idee was geboren!

Ik maakte een tekenmap en voorzag die van zijn naam.

Binnenin kwam een vak voor een blok stevig tekenpapier.

Ik stikte 21 vakjes om te vullen met stiften en professionele kleurpotloden.

De hele map werd verstevigd met karton waardoor hij mooi rechtop blijft staan. Ik voorzag ook een magnetische sluiting die door het karton werd bevestigd voor extra stevigheid.

Gelukkige verjaardag, Giel!

(caravanstof bij Hexagoon – groene stof bij Pauli – bolletjesstof gekregen van Hilke)

46 gedachten aan “voor giel”

  1. Ja, een beetje rekenwerk nadat ik eerst het tekenblok kocht. Daarna wat puzzelen en inpassen wat ik eerder deed voor het maken van een tas, mijn iHoes en een potloodrol. Niet echt moeilijk hoor!

 1. Jongenscadeautjes zijn idd moeilijker te bedenken, maar dit is een schitterend idee! Heel mooi uitgevoerd!

 2. Heel mooi cadeau! Maakte je het patroon zelf of is het een bestaand patroon? Ik wil heel graag ook zoiets maken!

  1. Ik maakte het zelf. Technisch gezien is het een samenraapsel van mijn iHoes, de potloodrol en een tas. Ik baseerde me op de maat van het tekenblok en dacht vandaar verder, helemaal niet moeilijk, alleen wat rekenwerk.

  2. Ik naai nog niet zo heel lang en heb eigenlijk alleen nog maar dingen vanaf een patroon (met duidelijke uitleg :)) gemaakt! Ik maakte ook je tablethoes dus misschien als ik heel goed kijk naar jouw voorbeeld en goed aan het rekenen ga, lukt het mij ook. Bedankt voor je reactie!

  3. Heel graag gedaan, hoor! Misschien maak ik er wel eens een handleiding van als ik nog eens hĆ©Ć©l veel tijd heb šŸ˜‰

 3. Over 30 jaar zal je in de biografie van deze kunstenaar kunnen lezen: "Mij eerste tekenmap heb ik gekregen voor mijn 9de verjaardag van -eva maria- " šŸ™‚

 4. hoe ongelooflijk chique is dit?! hoedje af!
  dit is trouwens de eerste keer dat ik uw blog lees en ik blijf hier meteen plakken. leuk!

 5. Mooi exemplaar! Ik maakte ooit ook zoiets n.a.v. een engelstalige tutorial. Helaas belandde mijn versie in de prullenbak toen hij compleet 'krom' trok bij het vullen met stiften. Grrrr…
  Dus mocht je een handleiding posten… dan probeer ik het nog eens.

  1. Ik snap het, hier hetzelfde probleem. De bovenste stof van de stiften-flap moet je dus breder knippen en bij het stikken wat "extra" stof nemen. Als je snapt wat ik bedoel…

 6. Heel mooi! Zoiets zou ik graag ook eens maken voor de jongens. Om al hun tekeningen die ze van school meebrengen netjes te kunnen bewaren.

 7. Wauw! Echt geweldig mooie en leuke spullen maakt u! Ik wilde ook zo'n teken tas maken voor een verjaardag maar weet niet of ik het aandurf zonder patroon. Super inspiratie in ieder geval!

 8. Wauw! Echt geweldig mooie en leuke spullen maakt u! Ik wilde ook zo'n teken tas maken voor een verjaardag maar weet niet of ik het aandurf zonder patroon. Super inspiratie in ieder geval!

Reacties zijn gesloten.