overmoedig

Vol goede moed begon ik eraan. 
Granny squares haken, ik leerde het van een vriendin, en nadat mijn eerste lapjes een feit waren vond ik de tijd rijp voor Het Grote Werk. Een deken. Tot ik begon uit te rekenen hoeveel lapjes ik daarvoor bij mekaar moest haken … Want een deken, dat vraagt toch een zeker minimum aan afmetingen, niet? Jullie weten het vast al, ik ben fan van het snelle werk, van instant succes, van 10-minuten-projectjes. Dus ik gaf het op. En terwijl ik de kinderen hier altijd leer om door te zetten, zag ik het haken van 164 extra squares al snel niet meer zitten. Om nog te zwijgen van al die in te stoppen losse draadjes … Help, zeg.
“Moest dat geen dekentje worden, mama?”
“Een dekentje? Neenee, dat zult ge zeker verkeerd verstaan hebben, schatteke. Een kussen, ja!”

En wie het resultaat van écht doorzettingsvermogen wil zien : check Villa Lisa!

23 gedachten aan “overmoedig”

 1. Het kussen is wel prachtig hoor!! Ja, ik zag gisteren dat jij ook elke eerste van de maand een quote plaatst, toevallig! Dacht ik even origineel te zijn… niet dus 😉 Hahaha. Maar leuk is het wel!

 2. Leuk hoor! Wat lekker fleurig en gezellig. Een kussentje erbij is ook nooit weg natuurlijk. (En ik ken het. Mijn ongeduld is de enige reden dat ik nog steeds niet echt kan haken en breien. Ik geef het gewoon te snel op. (En kan geen steken ophalen. Dat ook).

 3. Oh ik zie ook graag snel resultaat, liefst dezelfde dag of avond nog, ik ben veel te ongeduldig 😉 Dus goed gedaan! Hij is super 🙂

 4. tja, ik heb hier nog een halve (of zelfs net geen halve) gehaakte vest voor de dochter liggen…
  Dus ik vind een afgewerkt kussen knap werk!

 5. Prachtig kussentje, heb gelezen dat je mijn kussen ontvangen hebt, want ik ben een trouwe volger van je blog geworden. Blij dat je je kussen mooi vindt, veel plezier ermee! groeten Ambela

 6. Een kussen is zeker zo tof! (ben zelf onlangs ook aan een deken begonnen)

 7. Supervrolijk geworden jouw kussen. Misschien toch nog eens beginnen aan een dekentje voor erbij? Ge moogt er enkele jaren over doen zoals ik… goede geduldtraining. Ik ben meestal ook in voor het snel-klaar-gerief maar af en toe moet een mens zijn grenzen eens verleggen 😉 *bloos* voor de eervolle vermelding.

 8. ik heb het een paar keer geprobeerd, een deken, maar ik haak (letterlijk) ook af, duurt me te lang…. en dus zal het een kussen moeten worden 🙂

 9. Hihi en dat is precies de reden waarom ik er al niet eens zal beginnen om een deken te haken 😉 Je kussen is wel echt heel tof geworden! Mooie vrolijke kleurtjes!

 10. Als kussens zowat je handelsmerk zijn, dan moet je gewoon voor een kussen gaan ! Een perfect verantwoorde keuze 😉 met verbluffend resultaat !

 11. daar lopen onze paden dus parallel: in snelle projectjes,
  heerlijk, daarom haak of brei k dus nie: geen geduld!
  liefs, mimi xxx

Reacties zijn gesloten.