de mini-jurk

De stapel Nosh Organics tricots die hier in de kast lag, moest dringend eens verwerkt worden. Eerder gebruikte ik al een dunne streepjestricot voor mijn vakantierok maar verder dan dat kwam ik nog niet. Tijd voor een inhaalmanoeuvre dus!

mini-jurk


Een heerlijke zwart-wit gestreepte french terry werd zowaar een tienerjurk. Een zeer snelle tienerjurk, zoals jullie ondertussen al van mij gewend zijn.

mini-jurk 1


Ik gebruikte het patroon van de Solange jurk uit de La Maison Victor van deze zomer maar stripte die tot er geen enkel folieke meer overbleef: geen rits op de rug en geen zakken.

mini-jurk (collage)

Eigenlijk wilde ik een Neat New York uit mijn boek Urban Style maken maar Dochter 2 wilde de jurk wat strakker. Enter borstnepen én een taille, en die had de Solange allebei.

mini-jurk (collage1)


Ik maakte maat 36 maar ik denk dat ze ook nog in een 34 zou gepast hebben, aan de heupen is er nog wat ruimte. De jurk is wel bijna 10 cm korter dan het patroon voorschrijft. De stof was gewoon niet lang genoeg want mijn oorspronkelijk plan was om er een sweater van te maken.

mini-jurk 2


Ach ja, mini-jurken zijn ook jurken, nietwaar?

19 gedachten aan “de mini-jurk”

  1. Die jurk heeft al die frullen niet nodig… ziet dat af, eenvoud in zijn schoonste vorm
    –ik zat even te grinniken met 'de lengte van de jurk' en vroeg me af of dochterlief dat wel gewild had ;)–

  2. Dat gaat haar goed hoor, die korte Solange! Knap ding (jurk én dochter)! Die Nosh streepjes hé. Misschien moet ik ze toch ook maar eens aanschaffen… hmm.

Reacties zijn gesloten.