op een drafje

Ze werd zes op een drafje, het oudste nichtje. Of in galop, dat kan ook. Want dat nichtje en haar zus zijn nog steeds in de ban van het edelste dier van allemaal, met of zonder hoorn op het voorhoofd. Alles draait rond paarden bij hen, dus wat kon de tante anders dan mee op die kar springen?

paardenrokje1


Nu is mooie en wat stijlvolle paardenstof niet erg makkelijk te vinden. Maar bij Cas & Nina vond ik wat ik zocht, net op het moment dat ik eigenlijk niet meer wilde zoeken. Zo gaat dat altijd.

paardenrokje (collage)


Een muntkleurige cotton lawn (Liberty-kwaliteit) met donkerblauwe paardjes: meer moest dat niet zijn. Ik voerde met donkerblauwe Venezia voering en een bijpassende elastiek, allebei gevonden bij Veritas.

paardenrokje1


De stof is heel dun, en de gaatjes van de rimpeldraden zijn nog wel wat zichtbaar als je goed kijkt. Ik hoop dat een was- en strijkbeurt dat nog zal wegwerken.

13 gedachten aan “op een drafje”

  1. O mooi! Ik maakte net ook een paarden-rimpel-rok voor ons nichtje. Met zalig zachte paardenstof van Veritas. Toevallig zien liggen daar, maar een hit, ze heeft het al de hele zomer aan.

  2. Begin maar eens te zoeken, stof met paarden zeg ��. Heb je wel top gedaan want is echt een mooi stofje en mooi rokje! X

  3. Inderdaad , ik vind paardenstof altijd veel te druk en de kleuren te hevig .
    Deze is echt mooi Eva ,prachtig rokje .

  4. Kon het niet laten en heb m ook besteld :-). Heb je nog een tip voor de voering? Of zit die gewoon tussen rok en elastiek?

Reacties zijn gesloten.