something warm

Sinds de allereerste lockdown (remember maart 2020) kwamen About Blue Fabrics en Lotte Martens op het geniale idee om naaiboxen op de markt te brengen. Een doos met daarin àlle materiaal om een bepaald naaisel tot een goed einde te brengen: stoffen, patroon, handleiding, naaigaren en alle fournituren die het betreffende naaisel nodig heeft. Ideaal!

Er passeerden al heel wat boxen de revue, check ze hier en hier. Maar hun laatste stal echt mijn hart, want er zit teddy in! En teddy, dat is toch het stoffen-equivalent van een dikke knuffel, niet? En dat kunnen we in deze tijden àllemaal gebruiken.

De box heet ‘something warm‘ en bevat teddy stof, een uni french terry in een kleur naar keuze, bijpassend naaigaren en bieslint, én het patroon met handleiding om er een heerlijk zachte bodywarmer mee te maken. De box is er in een mini-versie (maat 92-116) of een maxi-variant (maat 122-164 én 32-46). Niets houdt je dus tegen om er ook eentje voor jezelf te naaien.

Momenteel staan deze boxen zeer scherp geprijsd, dus niet twijfelen zou ik zeggen! Het patroon is eenvoudig, het naaien ook. Het enige wat je nodig hebt, is geduld. Want bieslint naaien op een nette manier, dat kan enkel als je dat kalmpjes aan doet en de pedaal van je naaimachine niet als een gek induwt.

Ik maakte een roze versie voor mijn metekind van 8, in maat 134. De bodywarmer is omkeerbaar, en aan de roze kant streek ik er nog een applicatie op (eentje die ik kocht op de stockverkoop van About Blue). Ik hoop dat die twee kanten geen keuzestress bezorgen aan het kind 😉

2 gedachten aan “something warm”

 1. Oh Eva , zo mooi , dat is een dikke knuffel waard .
  Ik heb ooit eens iets gelezen en dat is nu echt op jou van toepassing vind ik .

  Het geheim van mooie dingen zit m niet in naald en draad
  Noch in knoopjes , noch in zijde of katoen ,
  Maar in de mensen die het maken en er stiekem hun hart en ziel in doen .
  Veel liefs
  Vera

Reacties zijn gesloten.