cosy trui

Fibre Mood nummer 16 is uit en dat vieren we zoals steeds met een link party. Ik koos deze keer een eenvoudig sweaterpatroon met afhangende schouders. Fibre Mood had al een superpatroon voor een sweater met raglanmouwen, maar deze Jo wordt het perfecte alternatief!

Toen Madeline de Stoffenmadam enkele weken geleden een ferme couponnekesslag organiseerde, was ik er als de kippen bij om mijn slag te slaan. Nog geen idee wat ik ermee zou aanvangen, maar een grote lap sweaterstof met structuur trok mijn aandacht. Ook omwille van de kleur: iets dat het midden houdt tussen oudroze, bruin en grijs.

Een beetje later zag ik Jo. Een nieuw Fibre Mood patroon dat ook voor tienerdochters kan dienen. Want na mijn Mika-hack bleken zowel Dochter 1 als Dochter 2 interesse te hebben in een trui met rolkraag.

Dus werd Jo gehackt: rolkraag eraan, mouwen verlengd en zoomboord weggelaten. Voor de rolkraag diepte ik de hals deze keer een beetje uit want die leek me iets te smal voor een ruimere rolkraag. De mouwen verlengde ik met een 20-tal centimeter en versmalde ik ook wat naar de polsen toe. Ze blijven breed (op vraag) en de polsboorden mochten ook niet te smal zijn (ook op vraag ;-)). De zoomboord liet ik weg, net zoals bij mijn gehackte Mika.

Een snel project met een fijn resultaat.

6 gedachten aan “cosy trui”

Reacties zijn gesloten.