herfstnaaisels

Het mag dan nog vroeg zijn, maar enkele weken geleden kwam er al een eerste herfstnaaisel van onder mijn machine. Laat ons zeggen dat het ontbreken van echte zomerse temperaturen niet erg motiverend werkte om pakweg strandkleedjes of crop tops te naaien. Dus vond ik mijn weg naar een breisel van Editex dat lag te wachten om verwerkt te worden.

En wat voor een breisel! Ik was direct weg van de kleur (baksteenrood) en de soepelheid van deze stof. Oorspronkelijk was mijn plan om er een wijde, losse broek met bijpassend t-shirt met opstaande kraag van te maken. Maar zoals wel vaker gebeurt met plannen in mijn hoofd, wijzigen die al eens. Ik ging uiteindelijk voor een kokerrok met split en een truitje met driekwart mouwen en rolkraag. And I love it!

Voor de rok gebruikte ik het patroon van de Kristy uit La Maison Victor dat hier al eerder werd gebruikt en niet teleurstelt (zie hier, hier en hier). Het patroon komt uit editie eind 2015 maar is ook gratis downloadbaar op de site van La Maison Victor. De split maakte ik er zelf in. Daar is niks aan, gewoon de zijnaad onderaan een stuk openlaten.

Het truitje werd een aangepaste Mika van Fibre Mood (editie 9 – 2020). Ik verkortte het met 8 cm en van de mouwen knipte ik 10 cm af. De rolkraag is gewoon een dubbelgevouwen lap van 55 cm hoog die ik in lengte precies op maat knipte van de originele halsuitsnijding van het patroon. Heel veel rekbaarheid zit er niet in het breisel en de halsuitsnijding is sowieso groot genoeg voor mijn hoofd.

Ik gebruikte geen boordstof aan het truitje, de stof zoomt prima om en ik vond de losse look wel mooi zo.

Zijn jullie ook klaar om aan herfst- en winternaaisels te beginnen? je favoriete stoffenwinkel heeft vast een mooie collectie Editex-stoffen in huis!

12 gedachten aan “herfstnaaisels”

  1. Heerlijk setje!
    Hier liggen ook al weer 2 Kirsty’s geknipt klaar. Denk dat het ideaal gaat zijn met een groeiende buik.
    Deze stof komt nu dus ook op mijn lijstje! Bedankt voor de inspo

    1. Oh zo een Kristy met een mooie buik, dat gaat inderdaad top zijn! Veel naaiplezier en merci voor de complimenten. x

Reacties zijn gesloten.