glittermeisjes

Sinds de allereerste lockdown stelt Lotte Martens al lockdown boxen samen. Een grandioos idee, zo bleek, want toen iedereen in zijn kot moest blijven, was het een zalig gegeven om zo’n box thuisgeleverd te krijgen. Er zat namelijk echt alles in om onmiddellijk aan de slag te kunnen: elk fournituur, tot bijpassend garen toe.

Die boxen kwamen in allerlei maten en kleuren, en zopas kwam het team van Lotte ook met sweaterboxen op de proppen. Wat een heerlijkheid: french terry in de mooiste snoepkleurtjes, ‘beglitterd‘ in de typische Lotte Martens-stijl, bijhorende boordstof én garen en daarbovenop ook nog eens een sweaterpatroon. Ik koos de sweaterbox ‘Cypres’ maar als je van bloemen houdt is de ‘Florentes’ zeker ook een topper.

Dat sweaterpatroon over&over (van About Blue) gebruikte ik al eens voor de Zoon: gewéldig patroon dat ongelooflijk cool in elkaar zit! Lotte vergeeft het me vast dat ik het deze keer niet gebruikte… Ik knipte namelijk nog eens mijn eigen ‘allweather sweater’, deze keer voor de schoonzus. Ze koos de petroleumblauwe kleur (prachtig met gouden spikkels) voor haarzelf, en de groene versie (met zilveren glitters) voor de meisjes.

Ze matchen, maar toch niet helemaal. Ik vind dat tof: truien die op mekaar lijken maar toch niet helemaal hetzelfde zijn. De glitters geven het een feestelijk gevoel zonder over the top te zijn. Misschien wel ideaal nu met de komende feestdagen in ons kot: loungewear to the next level ofzoiets 🙂

En! Helemaal nieuw zijn de DIY-boxen waarvoor je zelfs niet moet kunnen naaien! Er is een prachtige macramébox (hello, seventies!) en twee borduurboxen, om ter mooist. Ik geef heel binnenkort zo een prachtige borduurbox weg via Instagram aan één van mijn creatieve volgers. Hou het in de gaten!

8 gedachten aan “glittermeisjes”

 1. Dat patroon ziet er leuk uit! Zijn armgaten lastig om te maken?
  Ik ga even kijken bij de website van Lotte 🙂

  1. Nee, helemaal niet lastig! Het zit gewoon heel slim in mekaar. Het patroon is eigenlijk van About Blue, het nevenproject van Lotte Martens. Daar kan je het ook apart vinden in plaats van enkel in de sweaterbox.

 2. Schitterende truien met een maximale aandacht voor het effect van de stof ! Knap naaiwerk ! Mag ik vragen of de stof eerder soepel is of eerder stevig ? kwestie van te bepalen “of” het ja/neen iets voor mij zou zijn.

  1. Zeer soepel! Van het type french terry als het merk See You At Six: fijne kwaliteit en volledig doorgeleerd dus even mooi aan de achterkant.

 3. Prachtige truien!
  Inderdaad erg leuk dat ze op elkaar lijken, maar net niet helemaal hetzelfde zijn.
  En ja, feestelijke thuiskleding … dat kunnen we nu wel gebruiken.

 4. Zalig mooie truien , zo mooi gedaan !
  Wat zijn de glittermeisjes groot geworden …

Reacties zijn gesloten.