de andere Dolores

Dolores van la Maison Victor is een rokpatroon dat ik ook al een heel aantal keer gebruikte: eerst was er deze (die ik nog steeds draag), toen kwam een groene tetra-versie (veel plezier aan gehad maar na een tijdje opgewold), ik maakte er eentje in het dubbel (die voor mezelf toch niet zo mijn ding bleek en verkocht werd) en er kwam ook een feestelijke hack.

Een paar weken geleden kocht ik bij Madeline de Stoffenmadam een lap viscose linnen die ik vorige week omvormde tot een nieuwe Dolores, maar dan anders. Om te beginnen werd hij korter, al lag dat eerder aan de stofhoeveelheid die nog restte in de winkel.

Verder liet ik de steekzakken in de zijnaad achterwege en maakte ik grote, opgestikte zakken. De knopen recupereerde ik van de versleten, groene tetra-Dolores en kwamen nu prima van pas.

Ik zou wel aanraden om aan de tailleband toch 2 knopen te zetten (zoals voorzien in het patroon) want nu trekt hij toch een beetje scheef. Ik had jammer genoeg geen extra knoop meer en dacht dat het wel okee zou zijn met eentje… Maar aangezien ook ik met wat extra coronakilo’s te kampen heb, blijkt dat niet helemaal perfect te zitten zo.

Het blijft een superpatroon, eentje dat vrij tijdloos is ook naar mijn mening en zeker nog wel eens op de naaitafel komt.

3 gedachten aan “de andere Dolores”

Reacties zijn gesloten.