sew out of the box – part 1

Dat de coronacrisis geen zegen was voor de kleine zelfstandigen, is een understatement. Dat Lotte Martens zichzelf steeds opnieuw heruitvindt, ook. Er was – awhoe corona! – de anti-stof wedstrijd bij About Blue en ze stelde ‘lockdown boxen’ samen, zodat wij konden blijven naaien met de mooiste stoffen. Die boxen bleken een groot succes: er kwamen ‘women only’ boxen en moederdag boxen, en sinds kort zijn er ook de ‘sew out of the box’-en!

Ik ging voor de ‘let me be elegant’ box, waarin vooral volwassen stoffen zitten en koos de kleurencombi ‘dark’. Naai je liever of vaker voor kinderen dan is de ‘let me be playful’ box een aanrader.

In mijn box zat in totaal bijna 4 meter stof (viscose, tencel, french terry en boordstof), naaigaren, tailleelastiek, een papieren patroon én accessoirestof en alle fournituren voor een Coxa heuptasje. Voor zoveel blijdschap betaal je €98 (in plaats van €162).

Geluk is niet te koop, maar naaigeluk wél wat mij betreft: in de vorm van een DIY-box van Lotte Martens en About Blue.

Als eerste project maakte ik voor Dochter 1 een zomerjurk. De Mira uit Fibre Mood werd hier al eens eerder genaaid en bleek een winner. En omdat ik patronen overnemen liefst zo lang mogelijk uitstel, zocht ik niet langer naar een geschikt model voor deze koraalrode viscose crêpe ‘let me be a wild bird’ van About Blue. Een soepele, niet te dunne stof die qua print in de smaak valt bij jong en oud.

Mira is een jurk in laagjes, die ik ondertussen al wel wat aanpaste en gaandeweg naar mijn hand zette. De mouwen zijn normaal gezien langer, en de twee gerimpelde panden beide even hoog. Maar 18-jarige vinden jurken nogal snel te lang, dus knipte ik er tot twee keer toe een paar centimeters af.

Verder is het wel een snel-klaar project, zoals ik nog steeds graag heb. De Dochter knikte tevreden, paste de jurk, poseerde snel voor wat foto’s en besloot hem aan te houden voor een bezoekje aan de bomma en familie. Ze kwam terug thuis met een smile én complimenten. Mission 1 accomplished!

De rest van de box wordt ook snel verwerkt, ik hou jullie op de hoogte!

9 gedachten aan “sew out of the box – part 1”

 1. Wauw leuk! Mooie jurk voor een mooie dochter ook!
  Ik kocht de let me be playful als cadeautje voor een beste vriendin die dit wel eens verdiende.
  Volgende uitgave trakteer ik mijzelf!

  1. Oh, fijn! De boxen zijn echt tof he (en nog voordeliger ook dan dat je alles apart zou kopen).

 2. Wat een fijne jurk alweer ! Mijn complimenten !
  Bedankt ook voor de “box”-tip van Lotte Martens.
  Ik vind dat een super idee…..maar zou het liefst nog een grotere kleurenkeuze hebben.
  Bovendien zit er ” slechts” 1 m French Terry in de volwassenen box….maar daar naai je geen sweater uit, toch ?

  1. Hey Mia, nee voor een sweater is dat inderdaad te weinig… Het is eigenlijk de bedoeling om die french terry (samen met de elastiek) dan te gebruiken voor het bijgeleverde patroon (de rechte rok) en dan is het wel voldoende.

 3. Heerlijke verwennerij zo’n box! De inhoud is erg mooi.
  Leuk jurkje naaide je ervan. Ik snap heel goed dat ze hem niet meer uitdeed …
  Ben benieuwd wat voor moois je nog meer maakt.

  1. Dankjewel Ilse! Ik maakte nog een sweater uit de french terry voor mijn nichtje, die toon ik jullie morgen op Instagram. En verder staat er nog een rok op de planning uit de zwarte tencel, heerlijke stof is dat. Ik blog hem zo snel mogelijk!

Reacties zijn gesloten.