Oh Carole

Soms val ik voor een kleur. Zomaar, een oud roze, een warm okergeel of zoals nu: een prachtig diep groen. Dat de stof ook nog eens heerlijk soepel is, zacht aanvoelt én vegan (haha, hipster joh!) deed mij ter plekke bij Madeline de Stoffenmadam doen besluiten dat ze ideaal was voor mijn project-met-een-strakke-deadline.

Die deadline was echt strak: als in 2 dagen (zelf gezocht hoor). Ik naaide een jurk uit de nieuwe Fibre Mood (editie 7, vanaf 21 november in de winkel) voor het Sew Along filmpje van deze editie. De Carole jurk is een wikkeljurk van midi-lengte en met halflange mouwen die zeer veelzijdig is, afhankelijk van de stofkeuze.

Ik gebruikte dus deze cupro, en verlengde de jurk én de mouwen waardoor ze een hoog party-gehalte kreeg, ideaal voor de komende feestdagen me dunkt. Ik waande er me Florence Welsh in, écht, daar zijn bewijzen van.

De stof is echt de max: zelden zoiets aangenaams op mijn bloot lijf gevoeld. Of klinkt dat raar? 😉

De dag van de Sew Along was een belevenis: samen met 6 andere dames acteren, lachen, babbelen, eten en nog eens acteren? Wij kunnen dat! Het Fibre Mood team stelde ons op ons gemak en liet ons er op ons best uitzien, en bovendien werden we hartelijk ontvangen bij Lana Lotta in Leuven.

In het filmpje kan je goed zien hoe erg de jurk verandert, enkel en alleen door een andere stof te gebruiken of door de lengte aan te passen. Echt verbazend!

Qua stofgebruik viel de jurk ook beter mee dan gedacht: ik gebruikte bijna 3 meter (maat 38) maar enkele dames hadden voldoende aan 2,5 meter of zelfs maar 2 meter als je hem wat inkort.

Samengevat: wil je een stijlvolle, comfortabele, eenvoudig-te-naaien jurk? Carole is your girl!

7 gedachten aan “Oh Carole”

 1. Al vanop het scherm trekt dit stofje mij heel erg aan, ondanks ik liever de stofjes liever eerst eens mag voelen zie je hier zo dat het een zacht stofje is!
  Grappig, die filmpjes! Je moet wel heel snel zijn, wil je iemand herkennen … of ’t is dat ik te oud aan ’t worden ben 🙂
  Ik zag er niet onmiddellijk een model voor mij in, maar ja, zoals dat wel eens gaat, na een paar prachtige voorbeelden, zou ik er ook veel zin in krijgen.
  En nu moet ik dit weekend ook tegen een deadline aan …

  1. Ik zag net dat je je deadline haalde, prachtige jurk!
   Ik zou deze jurk ook niet zelf uitgekozen hebben maar uiteindelijk is het me zeer goed bevallen! En de stof: zalig!

 2. Hoe mooi. Staat ook op mijn to-sew lijstje. Ben aant wachten tot hij uitkomt ❤️❤️❤️

Reacties zijn gesloten.