nog eens een Rosalie

De Rosalie (uit Fibre Mood) die ik voor Dochter 1 maakte, bleek een groot succes dus een vervolg – voor Dochter 2 weliswaar – bleef niet uit, al duurde het wat langer dan gedacht wegens gebrek aan stof. Maar toen ik eergisteren op IG nog mooie viscoses in solden zag passeren bij Madeline de Stoffenmadam, haastten de Dochter en ik ons vlak voor sluitingstijd nog naar Lier.

De tiener koos er niet één maar twee stofjes uit en voor ik het wist trad ik in de voetsporen van An van Paspelpoezen en deed ik van serieuze deadline sewing. Gisterenavond en vanochtend werden dus twee Rosalies genaaid die vanmiddag nog mee in haar koffer op vakantie vertrekken. Eentje ervan toon ik jullie hier met plezier nog snel.

Deze bloemetjesstof stak mijn ogen al uit vanaf het eerste moment dat ze in de winkel lag, maar omwille van mijn capsulekast (die een dipje kreeg in de lente, een update daarover volgt binnenkort) weigerde ik om ze te kopen. Ik hield het been zelfs stijf toen An er een prachtige maxidress in maakte. Sterk van mezelf. Dus toen Dochter 2 eergisteren in de winkel nét dit stofje uitkoos voor een zomerjurk maakte ik inwendig een flink sprongetje. En nee, I swear, ik beïnvloedde haar niet!

De Rosalie is zo’n plezant maaksel: geen knopen of ritsen, niet teveel patroondelen. Ideaal voor een snel en een geliefd tienermeidenproject. Deze stof is wel wat doorzichtig, dus er moet misschien een onderjurk gedragen worden. Maar nu ik de foto’s bekijk denk ik dat het nog wel meevalt (dankzij de vele rimpels geloof ik).

De derde Rosalie is mijn favoriet maar die toon ik jullie binnen een paar weken. Nu is het tijd voor vakantie, toedeloe!

8 gedachten aan “nog eens een Rosalie”

  1. Merci!
   Hier blijkt het precies nog mee te vallen omwille van de rimpels denk ik… Ik wacht nog wat af.

 1. Knap Ik zag je eerste versie op instagram en liet die aan de 3 dochters zien. Ze waren meteen verliefd op de Rosalie. Joepie, eindelijk een modelletje naar hun volle goesting gevonden ? Straks rolt ‘Rosalie1’ eindelijk van onder mijn machine.
  Ik zie dat je de halsuitsnijding deze keer minder diep hebt gemaakt. Aan te raden of niet?

  1. Ja, ik liet de patroondelen een aantal centimeters overlappen, dat is toch beter. Succes ermee, ik ben al benieuwd!

 2. Wat een leuke heerlijke zomerse jurk. Deze gaat zeker mee in de koffer. Geniet van de vakantie.

Reacties zijn gesloten.