Faye in’t klein

Ik herinner mij uit de tijd dat ik nog naar ‘De Pfaffs’ keek dat er daar in de familie een kleine Faye rondhuppelde. Of die Faye ondertussen een lief heeft dat Frankie heet, dat betwijfel ik. Dus daar haalde Sofie van Wisj Designs vast de mosterd niét voor haar nieuwste patronenkind Frankie & Faye.

Frankie & Faye zijn in feite maar liefst vier patronen: Frankie is het typische heuptasje dat we nog allemaal kennen van vroeger en nu weer helemaal terug is. Faye is het vrouwelijkere zusje, mét of zonder voorzakje en in een rechthoekige vorm. Beide patronen zijn er in maxi- en miniversie.

Omdat ik wat in tijdsnood zat en ik vooral niet naar de stoffen- of fourniturenwinkel wilde rennen, maakte ik de mini-Faye met wat ik in huis had. Veel stof vraagt zo’n heuptasje niet, dus ik gebruikte de overschotjes van mijn Making Backpack, zowel voor de buitenkant als de voering.

Onder het motto ‘use what you have’ kocht ik niks nieuws voor het maken van deze mini-Faye.

Verder gebruikte ik nog een restje bruine lederen hengsel, een gouden rits en een klikgesp die ik ooit recupereerde van een kapot kleuterrugzakje. Ondertussen ben ik ook al niet meer zo bang van rivetten en dat kwam hier nu wel van pas.

Het in mekaar zetten van deze Faye ging al bij al vlot. Ik was wat bang van het friemelfwerk: kleine tasjes naaien vraagt wel wat nauwkeurigheid en geduld. Maar niets liep fout! Ik ben van plan om er opnieuw eentje te maken, misschien de maxi-variant, of wie weet loop ik over naar Frankie. En dan kies ik de mooiste stoffen en fournituren, want ik zag deze week al heel wat pareltjes verschijnen in blogland. Om jaloers op te zijn!

5 gedachten aan “Faye in’t klein”

    1. Merci, Marleen! Ik vind de jouwe ook echt schoon, helemaal mijn stoffenstijl.

Reacties zijn gesloten.