luxueus velours

Tijdens de wintersolden kocht ik bij Stoff & Stil een lap roze gebloemde velvet waarmee ik een paar kussens wou maken tegen dat het lente werd. Nieuwe kussens in je sofa is de ideale manier om een interieur snel en goedkoop aan te passen aan de seizoenen en het bijhorende gemoed. Alleen heb ik nogal véél kussens in mijn zetel, en moesten er minstens vier kussenhoezen gemaakt worden. Jullie raden het al: mijn spaarzame ik kocht maar stof voor twee.

velvet kussens 2

Dus ik was maar al te blij toen Madeline vorige week nieuwe prachtige effen veloursstoffen inkocht en ik de perfecte roze kleur spotte die ideaal zou matchen met mijn bloemenstof. Ik kocht een meter en ging aan de slag.

velvet kussens 4

velvet kussens 1

Ik maak mijn kussens altijd met een hotelsluiting (lees: met overlappende achterpanden). Gewoon omdat dat snel klaar is én handig. Ik maak het mezelf niet moeilijk als het niet nodig is, echt niet. De bloemenvarianten kregen wel een bordeauxrode paspelband in de naad, dat maakt het toch weer meer af.

velvet kussens

velvet kussens 5

In combinatie met de effen lichtroze en gele kussens die ik niet verving is mijn zithoek ineens veel zonniger en lente-proef geworden. I like!
Bij Madeline vind je trouwens nog 4 andere prachtige kleuren van deze velours: oker, petrolblauw, roest en donker mint.

4 gedachten aan “luxueus velours”

  1. Schitterende combinatie! Zéér geslaagd!
    Ik maak mijn kussens ook altijd met een 'hotelsluiting',… zo net tot ongeveer 1 à 1,5cm van de rand,… makkelijk en je ziet het niet! En als je al eens wat rapper een nieuwe reeks wil in de zetels, dan zijn de ritsen mooi uitgespaard ook!

Reacties zijn gesloten.