Dolores is de max

Het begon zo: ik kocht bij Huis van Katoen liefde-op-het-eerste-zicht-stof. Een koraalroze viscose met luipaardprint. Eerder die dag zag ik op op IG namelijk deze geweldige Arlette-rok verschijnen en wist ik meteen dat ik die ook wou. En de perfecte stof diende zich zomaar aan.

dolores x 2

En toen. Toen breide zij een trui voor mij en wilde ik voor haar een Dolores (mijn favoriete rokkenpatroon) maken. Want voor wat hoort wat, uiteraard (al helt de weegschaal hier serieus hard naar haar kant, dat wel). Ik repte me opnieuw naar Huis van Katoen en kocht er opnieuw de liefde-op-het-eerste-zicht-stof (we hebben een beetje dezelfde voorliefdes, zij en ik).

dolores x 2

Dolores 1 werd gemaakt en in afwachting tot bezorging op een kapstok gehangen.

dolores x 2

En toen. Toen begon ik aan het aanpassen van het Arlette-patroon. Want ik wilde natuurlijk geen gewone Arlette waarvan het patroon gewoon in het Fibre Mood magazine zit. Natuurlijk niet. Ik wilde de Arlette met de grote ruffle waarvan ik het patroon bijna hélemaal opnieuw moest hertekenen en aanpassen. Op een – vind ik – nogal omslachtige en ingewikkelde manier, waardoor ik een hele voormiddag patroonpapier verspilde, knipte, plakte en zuchtte.

dolores x 2

dolores x 2

Na 2,5 uur was mijn patroon klaar. Dacht ik. Hoopte ik. Maar onderweg werd ik alleen maar onzekerder over of ik het wel goed had gedaan en of die rok me wel zou passen, of überhaupt zou stààn. Waarop ik naar Dolores 1 op de kapstok keek en op zeker speelde.

dolores x 2

Dus verscheen Dolores 2. In een maatje groter en met een andere kleur knopen maar verder hélemaal identiek aan Dolores 1. En ik ben blij dat ik het deed, maar vanbinnen heb ik wel spijt dat ik niet heb doorgezet met Arlette. Wie weet wat voor een love story was dàt geworden…

20 gedachten aan “Dolores is de max”

 1. Heel mooi die rokken, maar nu maak je me wel heel benieuwd naar jouw Arlette-rok. Ik zag bij het merk 'Polaparadis' op Instagram een blauw kleed met zo'n Arlette-ruffle, ook heel mooi. Voor als jouw patroonpapier nog niet op is:)

 2. Heel mooi. Oei ik wist niet dat je zelf nog vanalles moest aanpassen aan die Arlette, maar je hebt nog de hele zomer tijd om het nog eens te proberen

  1. Ja, ik vind het echt een serieus werk. Misschien maak ik hem nog wel hoor, als ik wat meer zelfvertrouwen heb ?

 3. Ik dacht al, waar zijn dan die roze of grijze (?) knopen, staan dus aan de andere rok?
  Superstofje en jij staat inderdaad heel goed met deze dolores!
  Maar wat een ontgoocheling, de lichtblauwe versie van de Arlette stond ook op mijn planning. Leonie liet haar oog op dat model vallen, ik had helemaal niet door dat je dan zelf moet beginnen aanpassen. Jammer, ik had dan wel wat extra uitleg verwacht … snif snif.

  1. Je krijgt wel uitleg om de Arlette naar model 3 aan te passen hoor, alleen vind ik het echt een groot werk…
   En ja, de rok aan de kapstok kreeg roze knopen! ?

 4. Zalig stofje! Ik zag niet direct iets in de Arlette, maar de rok die jij tagde is echt heel mooi. Toch maar eens overwegen ?

 5. In de laatste LMV staat de ‘Nancy rok’ is dat niet wat je wilde bereiken met de aangepaste Arlette?

Reacties zijn gesloten.