des goûts et des couleurs…

Een paar weken geleden kreeg ik van Stoff & Stil een kadootje: de nieuwe catalogus met daarin alle nieuwtjes van de SS 2019 collectie, én daar bovenop een flinke lap stof. En dikkere french terry met pluimen in pastelkleurtjes. Nu moet ik zeggen dat mijn hart niet meteen een sprongetje maakte toen ik de stof onder ogen kreeg… Integendeel eigenlijk. Ik dacht aan een oude niet-zo-hippe tante, de Husband zei ‘wat.is.dat??’ en mijn broer nam de woorden ‘lelijke dekbedovertrek uit de jaren ’80 ofzoiets’ in de mond. Kortom: niemand was fan. Ook Annick niet, die hetzelfde kadootje kreeg en ook niet direct wist wat ze ermee aan moest.

teddy ruffle sweater & rimpelrokje 1

Maar zoals wel vaker kan stof er verwerkt helemaal anders uitzien dan op de rol. Dus ik deed van wie niet waagt niet wint, en zette er toch maar de schaar in.

teddy ruffle sweater

ruffle sweater & rimpelrokje (collage)

Voor de 7,5-jarige Lady Lucille knipte ik een Teddy sweater (maat 8 jaar, de lange versie) en besloot tussen het voorpand een ruffle te zetten die ik met de overlock grof afwerkte. De mama van Lucille is fan van ruffles en ik dacht dat het de lelijkheid van de stof wel kon breken op die manier.

teddy ruffle sweater & rimpelrokje

Aan de boorden zette ik roze boordstof van – hoe kan het anders – See You At Six. Die SYAS-kleuren blijken altijd miraculeus te passen bij om het even wat voor stof ik in huis heb! En wat ik had gehoopt, gebeurde ook: afgewerkt vind ik de stof er helemaal niet meer zo afgrijselijk uitzien, en Lady Lucille komt er volledig mee weg. De Husband raakte ook overtuigd, de schoonzus vond het helemaal prima, alleen mijn broer ziet nog altijd het beddengoed van bij zijn schoonmoeder 😉

ruffle sweater & rimpelrokje (collage1)

rimpelrokje 2

Voor Gorgeous Gisèle, 5-jarig topmodel van het moment, maakte ik een simpel rimpelrokje met een elastiek in de taille. Met een jeanshemdje erop en een bijhorende attitude is ook dàt dik okee.

rimpelrokje 1

ruffle sweater & rimpelrokje (collage2)

rimpelrokje

En ook Annick maakte iets met de stof, voor Eloïse: het kind heeft nu een nieuwe favoriete trui, zegt ze zelf. 
Dus ja: des goûts et des couleurs…

11 gedachten aan “des goûts et des couleurs…”

  1. 't is inderdaad een stofje dat eerder door de jonge meisjes zelf uit de rekken gehaald zou worden denk ik, maar ik vind je combinaties echt wel geslaagd!

  2. ik vind het vooral miraculeus dat gij dénkt met een ruffel de lelijkheid van een stof te kunnen doorbreken 😀 Maar ik ben wel fan van dat rokje met dat jeanshemd op 🙂

Reacties zijn gesloten.