Victoria

Victoria. De perfecte naam voor deze blouse uit de derde Fibre Mood.

Ik kocht een grijze katoenen eyelet stof in solden bij Julija’s Shop voor dit project. Ik wilde iets redelijk effen van kleur, zodat je de plooitjes in het voorpand en het mooie kraagje goed zou kunnen zien. Dat is gelukt denk ik!

victoria blouse (collage2)

Het patroon van deze Victoria blouse zit mooi in elkaar, ik vond nergens problemen bij het assembleren. Het naaien vraagt een beetje precisiewerk (vooral aan de kraag) en dat was ik na een hele tijd naaien met rekbare stoffen niet meer gewend. Traag werken dus, niet altijd mijn ding, maar een mens kan daar al eens zen van worden zo af en toe.

victoria blouse 1

Ik maakte maat 38 maar naar mijn gevoel mocht dat een 40 zijn, ze is toch wat nipt vind ik. Vooral wanneer ik er een hemdje onder draag, waar het katoen van de blouse niet goed op beweegt, voel ik dat er wat meer ruimte had mogen zijn. Volgende keer maak ik dus zeker een grotere maat.

victoria blouse (collage)

victoria blouse

Victoria is een stijlvol en romantisch model en op verschillende manieren te combineren volgens mij. Ik wil misschien nog een winterse versie maken in een zwaardere viscose, tegen volgend jaar. Ik heb al een mooie kleur in gedachten…

victoria blouse (collage1)

Maar laat het eerst nog maar lente en zomer worden!

19 gedachten aan “Victoria”

  1. super super mooi, je staat er geweldig goed mee! Perfecte combinatie van patroon + stof! Blijft dat trouwens een beetje dicht, dat haakje achteraan?

Reacties zijn gesloten.