een meneer de directeur voor de juf

In september kregen de leraren van onze school elk hun eigen laptop om te gebruiken in de klas. Die laptop werd geleverd in de saaiste zwarte laptoptas òòit, dus ik was al snel van plan om er een eigen hoes voor te maken zodat die veilig en wel mee in mijn boekentas kon.

laptophoes (collage)

Pas deze week kwam het ervan, ik maakte de zogenaamde ‘meneer de directeur’ uit Zo Geknipt 2.

laptophoes (collage1)


Een lap grijsblauwe grijsgroene polyesterviscose met prachtige gouden strepen van Lotte Martens (Nachtschone 019) lag hier al een tijdje naar mij te kijken en werd met zorg verknipt. Binnenin naaide ik een bloemenstof waar ik al jàren verliefd op ben en die ik al die tijd maar mondjesmaat verbruik. Het allerlaatste stuk ging er nu wel aan, helaas.

laptophoes

laptophoes (collage2)


Ik ben een beetje ontevreden over de sluiting: het flapje is te kort vind ik, maar dat heeft te maken met het feit dat mijn laptop nogal dik is en meer stof moet overbruggen om tot bij de grote flap te geraken. Toen ik de versie voor de Husband maakte (die een veel dunnere laptop heeft), was dat helemaal geen probleem.

laptophoes

Verder ben ik er heel blij mee. Het is een heel eenvoudig project eens je de patroondelen op maat hebt getekend en ik denk dat ik hem ook nog eens maak voor de iPad hier thuis.

10 gedachten aan “een meneer de directeur voor de juf”

 1. Prachtig in deze stof! Ik moet me daar misschoien ook maar eens wagen, mijn laptop gaat altijd los de boekentas in…. niet zo best eerlijk gezegd. En ik heb nog een beetje van die prachtige nachtschone over nadat ik mijn jurkje maakte, wie weet volstaat dat voor een kopie? 😉

 2. Ik maak dat flapje altijd 2 cm langer dan bedoeld, en dan vind ik het bij dunne laptops perfect. Ge zoudt natuurlijk kunnen tornen en een nieuw flapje ertussen steken… 😉 😉
  Maar de combi van die Lotte Martens met de bloemen, zo top! Ik zou zelf geneigd zijn om die heel sober te combineren maar dit is echt de max!

  1. Wel Eva, je verwacht dat waarschijnlijk niet van mij maar ik ga dus effectief tornen!
   En ja, die bloemenstof: ik vind die zooooo schoon en echt goed matchen ook met de LM.

 3. Ik zou dat ook beter eens doen met de laptop die ik van school kreeg… Goed idee om voor zo'n project een langgekoesterd lapje te gebruiken.

 4. ik maakte ene kleine versie voor mijn e-reader en vond die flap ook nie alles idd. uiteraard ben ik wel te lui voor te tornen 😀 Maar het ding is intussen ook al 3 jaar oud 😀

Reacties zijn gesloten.