de 10 van 2018

Hier gaan we weer: eindejaarstijd, lijstjestijd. Ik begon ermee in 2014 (en ging door in 2015, 2016 en 2017) en presenteer jullie vandaag alweer mijn vijfde “de 10 van …”. Niet de mooiste foto’s, wél de foto’s die mijn jaar samenvatten.
Op de radio zit De Tijdloze in z’n eindstadium en op dat moment komen in mijn oren de vreselijkste nummers weer naar boven (Child in Time of Stairway To Heaven, iemand?), in de supermarkten is het uiteraard drukker dan ooit (gevechten voor dat laatste stukje paté, ook iemand?) en iedereen mijmert over wat was en nooit meer komen zal. Het jaar 2018 eindigt vandaag met het afscheid van iemand die nog in mijn 10 van 2017 zat, waardoor ik gedwongen word om weer wat extra herinneringen in een doosje te bewaren. Want sommige dingen gaan nooit voorbij.

26 januari. Ik sta graag voor de klas, maar dat betekent niet dat ik elke ochtend sta te springen om naar het werk te vertrekken. Vooral niet in de donkere wintermaanden. Maar dan is daar het uitzicht vanuit mijn klaslokaal om mijn ochtendhumeur weg te werken. Elke keer weer.

10van2018 (1)

13 februari. De Husband heeft soms van die impulsieve ideeën en Tulum was er daar één van. Een heerlijke vakantie, om door een ringetje te halen, op een plek die mij Het Echte Paradijs leek. Op een moment waarop het in België vroor dat het kraakte waanden wij ons echt even weg van de wereld.

10van2018 (2)

8 mei. Nòg een uitzicht. Een zonsondergang aan onze Belgische kust na een lentedag die als zomer aanvoelde, tijdens een congres voor middenscholen. Omringd door een paar fijne collega’s, werken en toch ook tijd maken voor de schone dingen des levens.

10van2018 (3)

19 mei. Lady Lucille op haar lentefeest, in de armen van haar peter en meter. En hoe dat kind zo schoon vertelde die dag wat ieder van ons voor haar betekent. Véél hartjes.

10van2018 (4)

2 juni. Nele en ik hadden een zot plan en organiseerden not another sewing weekend, een weekend  met naaiende blogvriendinnen maar dan zònder naaimachines. We logeerden in een prachtig huis, lachten en praatten, deden van handwerk en shoppen, en Roeckiesworld (aka De Husband) zorgde voor lekker eten. Of hoe blogland ook vriendinnenland wordt.

10van2018 (5)

8 juli. Als twee meisjes op de fiets naar Alex rijden en daarna in de loden hitte op de grond belanden, omringd door honderden benen van vreemde mensen, dan worden de raarste selfies genomen. Rock Werchter 2018 was een warme editie, niet in het minst door het gezelschap van zotte Liezewiezewoes.

10van2018 (6)

10 juli. Aaaaah, de Bestie en ik ergens op een heuvel in het warme Stockholm (het was écht òveral warm deze zomer). Pas verhuisd was ze, nog geen vaste stek zelfs, en we doorploegden Stockholm en  de archipelago gewapend met onze Belgische driekleur. Want we speelden de halve finale in het WK en dat zullen de Zweden geweten hebben!

10van2018 (7)

19 juli. Mijn favoriete sociale medium is by far Instagram. Dat dat vaak met mooie prentjes te maken heeft is daar de oorzaak van, ik ben nogal fan van ‘perfecte’ beelden. Het was dan ook op IG dat ik op een dag een foto zag verschijnen van een oud vuurtorentje in Noorwegen. De foto had iets magisch en sindsdien wou ik daar ab-so-luut naartoe. Dus deed ik dat, met de Husband uiteraard. Het bleek nog mooier in het echt, I swear.

10van2018 (8)

22 september. Wanneer 7 vriendinnen het verjaardagsweekend van vriendin nummer 8 plannen, kan dat al eens eindigen in Barcelona. We hadden prachtig weer, we aten en dronken lekkers de klok rond (patatas bravas for life!) en vierden de vriendschap. Topweekend.

10van2018 (9)

27 oktober. Als de gazet langskomt voor een interview, hoort daar ook al eens een fotograaf bij. Een professionele nog wel, die een familiefoto neemt waar iedereen goed blijkt op te staan, zonder gekke bekken, rare poses of foute lichaamshoudingen. Deze dus.

10van2018 (10)

Ik wens jullie een fijn jaar, waarin niets vanzelfsprekend wordt genomen, vooral het vanzelfsprekendste niet. Van harte! x

9 gedachten aan “de 10 van 2018”

  1. Een lijstje dat doet beseffen waar het echt om gaat: veel vriendschap en graag zien. En idd. genieten van wat vanzelfsprekend lijkt. Meer van dat in 2019 x

  2. شركة المثالية للتنظيف

    شركة المثالية توفر علي ربة المنزل عناء التنظيف، والمواظبة علية بإستمرار، خصوصا وأن ربة المنزل الآن يكون عليها مهام كثيرة شاقة ولا يكون لديها مساحة من الوقت للقيام بمهام التنظيف، وليس فقط التنظيف هي من مهام الشركة بل أن الشركة أيضاً تُقدم مجموعة مُختلفة من الخدمات الأخرى التي تخدم راحة عُملائها، بالإضافة إلي تقديم مُستوي عالي من الكفاءة في تنفيذ الخدمة. خدمات شركة المثالية: ولأن شركة المثالية تقوم علي راحة عُملائها في تقوم بتوفر مجموعة مُختلفة من الخدمات مثل: • تنظيف الستائر. • تنظيف المفروشات. • تنظيف السجاد والموكيت. • تنظيف الكنب. • تنظيف المجالس. • مُكافحة الحشرات. • رش مُبيدات. • تسليك مجاري. حيثُ أن لدينا مجموعة من أكفأ العمُال والأيدي العاملة، بالإضافة إلي اننا يوجد ليدنا أحدث أنواع الأجهزة والماكينات التي تُساعدنا في عملنا، بالإضافة إلي أن المساحيق المُستخدمة في عمليات التنظيف نقوم بإستيرادها من الخارج، وهي مُصرحة من وزارة الصحة ولا ضرر عليها. كما أن شركة المثالية تستقبل تليفونات عُملائها علي المدار اليوم لإستقبال طباتهم وإستفسارتهم بإستمرار. عزيزي العميل نُحاول أن نوفر لك جميع ما تحتاج إلية، علاوة علي ان أسعارنا لا تقبل المُنافسة.

Reacties zijn gesloten.