feestgedruis

Decembermaand, feestmaand. Dat hoeft geen uitleg denk ik. Dat de kerstfeesten en de nieuwjaars-party’s één lange slinger van festiviteiten vormen tijdens de komende 4 à 5 weken betekent ook dat ik mezelf al eens iets nieuws gun in mijn kleerkast.

Dolores hack - party skirt

Jullie lazen hier al over de nieuwe feestrok voor Dochter 1, en ik kondigde toen ook al aan dat er voor mezelf ook eentje in de maak was. Dat maakproces was a piece of cake, dat gefotografeerd krijgen in deze donkerste tijd van het jaar een heel ander paar mouwen.

Dolores hack - party skirt

Maar kijk, er zijn foto’s! Zwaar bewerkte, maar toch.

Dolores hack - party skirt

Ook nu werd er weer dankbaar gebruik gemaakt van het Dolores-patroon uit LMV, zij het in de meest simpele versie: 2x het rugpand, rimpelen aan een tailleband op maat, elastiek aan de rugzijde erin, omzomen en klaar!

Dolores hack - party skirt

Deze jacquard van Stoff & Stil was een klein beetje een miskoop. Wie goed kijkt ziet misschien dat de kleuren niet helemaal in mijn kleerkast passen. Oker uiteraard wel, maar de ondertoon waartegen dat oker geweven is, is blauw. Nachtblauw. Niet mijn ding. Op de website zag ik dat al wel een beetje, maar in de beschrijving stond ‘zwart’ dus nam ik het risico.
Trouwens, mijn kortingscode ‘evagoris15’ is nog steeds gelding voor een aankoop met 15% korting in de Belgische webshop van Stoff & Stil. Nog tot 13 december!

Dolores hack - party skirt


Nu moet ik zeggen dat de weving van dat zwart (of blauw) zo gemaakt is dat ze afhankelijk van de lichtinval van zwart naar blauw verandert. Heel mooi, absoluut, maar nogmaals: ik heb niks met blauw.
Nu, ik geef de rok een kans, en ga hem zeker dragen de komende feestdagen. Maar misschien geef ik hem daarna wel weg. Aan iemand die echt fan is van blauw en ook wat feesten voor de boeg heeft, in de lente of zo.

10 gedachten aan “feestgedruis”

  1. Haha, jouw eeuwige non-liefde voor blauw 😉 Feestelijk is hij wel! Veel feestelijker dan zwart zelfs, dat nachtblauw, maar misschien moet ik dat niet te luid zeggen 😉

  2. Maar zo mooi! (zegt de grote fan van donkerblauw)
    En hoewel je zelf vindt dat het niet 100% jouw ding is, kom je er wel héél goed mee weg. De rok staat je beeldig!

Reacties zijn gesloten.