party prepping + een korting!

Dat december bijna in aantocht is, dat hadden jullie ook wel al begrepen geloof ik. Ik haalde nog nét niet de kerstdecoratie boven – we willen de Sint niet passeren – maar aan feestelijke outfits heb ik al wél gedacht.
Dochter 1 wilde al een tijdje een wijde rok. Nu ken ik mijn kind, en tussen willen en effectief dragen zit een wereld van verschil. Want zo’n rok op de fiets naar school: ik zag het niet gebeuren. Zij ook niet trouwens, dus hield ik de boot een tijd lang af. Een rok maken om in de kast te hangen vind ik echt niet okee.

party skirt 2


Maar feestdagen vragen om feestkleren, en laat zo’n rok – in de juiste stof – daar nu echt perfect voor zijn. Bij Stoff & Stil vond ik een prachtige geweven jacquard, in het donkergroen en met bloemen. De stof ‘staat’ een beetje, ideaal voor een feestelijke look.

party skirt (collage)

party skirt

Ik nam het patroon van de Dolores uit LMV er nog eens bij, maar gebruikte enkel het rugpand. Dat knipte ik twee keer, ik maakte een tailleband op maat en stak er aan de achterkant een elastiek in. Een snel resultaat met – door de stofkeuze – een chique effect. Maar tegelijkertijd ook redelijk te down-dressen met een simpel t-shirt zoals Dochter 1 op deze foto’s bewijst.

party skirt 4


En ik mag van Stoff & Stil een kadootje aan jullie geven! Tot en met 13 december krijg je een korting van 15% op je bestelling stoffen, wol, patronen, whatever you like. Gebruik daarvoor de code evagoris15 bij het afrekenen in de Belgische webshop.

party skirt 3

party skirt 1

Voor mezelf maak ik ook een feestrok, in deze jacquard. Al had ik het moeilijk om te kiezen tussen al dat moois, want zeg nu zelf: deze of deze zou ook schitteren tijdens de feestdagen. Alleen past blauw niet in mijn capsule kast, dus misschien kunnen jullie er iets moois mee? 😉

6 gedachten aan “party prepping + een korting!”

  1. Prachtig! Klaar voor de feesten! Hoewel je van elke dag een feest moet proberen maken, deze rok kan daar zeker bij helpen.

  2. Prachtig! Ik wil me ook wagen aan de Dolores zonder knopen. Hoe maakte je de tailleband op maat? Is dat dan iets breder dan heupbreedte?

    1. Ja, ik nam eerst de taillebreedte: de helft ervan is de voorkant. De achterkant is dan de andere helft + het aantal centimeters dat je nodig hebt om tot de heupbreedte te komen.

Reacties zijn gesloten.