hollywood trousers

Ergens half oktober vatte ik het plan op om een broek te maken in corduroy. Ik had er eerder eentje gekocht, vervolgens gebeurde er iets met Chinese inkt (don’t ask) en belandde ze nogal snel in de lappenmand. “Ik kan dat zelf,” dacht ik, toen ik de aankondiging van Liesl’s sew-along zag verschijnen. Een sew-along voor een stijlvolle high-waisted broek, de Hollywood Trousers van Oliver + S, dat zou mijn lichte angst voor het naaien van broeken met ritsgulpen alvast wat temperen.

hollywood trousers 2

De sew-along kon ik uiteindelijk niet volgen wegens het te laat bestellen van het patroon én het te laat overgaan tot een stofkeuze, maar gelukkig zette Liesl alles netjes op haar blog en kon ik ook uitgesteld meenaaien.

hollywood trousers (collage1)


Dat gebeurde deze week, gespreid over 4 dagen, iets wat ik absoluut niet gewend ben. Ik ben van de snelle naaiprojecten, goed voor instant-voldoening, jullie kennen dat wel. Dus dit vroeg wel wat inspanning van mijn kant. En ondanks de vele verwittigingen van Liesl met betrekking tot het uit elkaar houden van gulp, gulpbeleg, gulpvoering en gulp-ik-weet-niet-wat-nog-allemaal was het tornmesje deze week met àllerbeste vriend.

hollywood trousers

De handleiding in de sew-along is nochtans zeer uitgebreid en gedetailleerd waardoor de kans op het maken van fouten tot een minimum wordt herleid. Ik printte de handleiding echter niet uit, waardoor ik onderweg van computer naar naaimachine en weer terug (een luttele 10 meter) geregeld een stap uit de tutorial vergat. Het is de leeftijd, ik zeg het u.

hollywood trousers (collage)


Maar toen die broek uiteindelijk af was, was ik blij! Want ze past, en ze zit comfortabel. En ik vind ze stylish, zoals het Hollywood Trousers betaamt. De donkergroene corduroy van Stoff & Stil is zacht, warm en stevig maar toch ook soepel waardoor het heel aangenaam en niet stug aanvoelt.

hollywood trousers 1


Het enig nadeel: ik maakte de broek lang genoeg voor hoge hakken, waardoor ik ze niet kan dragen met sneakers. 
Ach ja, een Hollywood diva op flats is misschien not done anyway.
(stof bij Stoff&Stil, patroon bij Oliver + S)

14 gedachten aan “hollywood trousers”

  1. heel erg mooi! tis lang geleden dat ik broeken met een gulp maakte, maar misschien toch maar weer eens aan wagen

  2. They look great, and appear to fit you perfectly! Great job on the zipper fly! Those things terrified me for the longest time, but I finally decided to give making a zipper fly a try this year and was surprised to find it easier than I expected!

Reacties zijn gesloten.