a strip tee, a discount ànd a give-away

It had to happen one day: a Daughter starting to sew. I wasn’t really waiting for that to happen, probably the result of a professional teaching life and wanting a break from that at home, but Madeit Patterns pulled my sleeve.
Het moest er eens van komen: een Dochter die aan het naaien gaat. Ik zat daar niet persé op te wachten, het resultaat van op professioneel vlak al te veel leerkracht te moeten spelen denk ik, maar Madeit Patterns trok aan mijn mouw.

strip tee team challenge

Whether I wanted to join the Strip Tee Team Challenge, they asked: a competition in which 8 experienced sewing bloggers and their teenagers make their own Strip Tees. Each blogger is allowed te help the teenager, but the help has to be minimal. Hacks are allowed but the Strip Tee still has to be recognisable. And to top it all: Chat Chocolat kindly sponsors the challenge so the best team will win 2 meters of fabric. (And so can you, bear with me.)
Of ik wilde meedoen aan de Strip Tee Team Challenge: een wedstrijdje waarbij een aantal naaibloggers en hun tieners het tegen elkaar opnemen met het nieuwste patronenkind van Made It Patterns: de Strip Tee. De tiener mag hulp krijgen, zij het minimaal, en de Strip Tee moet duidelijk herkenbaar blijven. Bovendien sponsort Chat Chocolat de challenge, waardoor het beste duo 2 meter stof wint! (En jullie ook trouwens, meer daarover aan het einde van deze blogpost.)

strip tee team challenge

The Strip Tee is a simple t-shirt pattern for mums as well as their teenage daughters and has a strip down along the backside. That strip allows you to go all the way with your imagination: do some colour blocking, add your favourite fabric leftovers, put on a quote or screenprint a backbone, the possibilities are endless. This week (5-11 November) you can get the pattern with a 20% discount, so don’t hesitate to get your copy!
De Strip Tee is een eenvoudig T-shirt-patroon voor zowel dames als hun tienerdochters, en heeft een leuk extraatje in de vorm van een ‘strip’ op de rug. Met die strip kan je alle kanten uit: tof om te contrasteren (of net niet), om je favoriete stofrestje te verwerken, om een quote in de verf te zetten… You name it. Deze week (5 tot 11 november) kan je het patroon trouwens met een korting van 20% aankopen!

strip tee team challenge

Daughter 1 (16 years old) wanted to give sewing her own shirt a try. The kid had zero experience on that subject by the way. Zero. Nada. Add that to a mother who likes to be in control of everything all the time, and you know stress levels are about to rise steeply. 
Dochter 1 (16 jaar) wilde dat wel eens proberen, dat naaien van een eigen shirt. Voor alle duidelijkheid: het kind had nul ervaring, echt nada. En met een moeder die nogal graag de teugels stevig in handen houdt, leverde mij dat alweer de nodige stress natuurlijk.

strip tee team challenge

I copied and cut the pattern myself, and I also cut the fabric. Not that I didn’t want her to do those steps herself, it’s just that the kid is hardly ever at home and the deadline was getting closer by the minute. Literally. All the rest she did herself. Under surveillance of a mother with hawk eyes, that is.
Het overnemen en uitknippen van het patroon deed ik zelf. Ook het knippen van de stofdelen. Niet dat ik haar dat niet wilde laten doen; het kind is gewoon heel weinig thuis en de deadline naderde gevaarlijk snel. De rest deed ze helemaal alleen. Onder begeleiding van mezelf uiteraard, met argusogen keek ik toe.

strip tee team challenge

The strip is made by stitching a lace ribbon òn the t-shirt (instead of between two halves of back panels). I couldn’t help but doing that part of the making process myself, to avoid a curvy line. Control freak, I tell you.
De strip werd een kanten lint dat ik ooit kreeg bij een bestelling bij Mon Depot. Die stikte ik er wel eigenhandig op want voor een proper resultaat moest dat liefst in een rechte lijn gebeuren…

strip tee team challenge

I kept the idea of using lace for my own Strip Tee as well. In this version I dìd stitch the ribbon between the two back panels which gives the t-shirt a sexy back. (Insert this song.)
Voor mezelf hield ik het simpel: een roze exemplaar in modal met een strip in zwarte kant, die ik trouwens tussen de twee halve rugpanden stikte, net zoals het patroon eigenlijk voorziet..

strip tee team challenge

You can all help me win this Strip Tee Challenge: go to my Instagram account and double tap my picture. Add a fun comment that might win the jury over to pick my daughter and me as the winners. Many thanks!
As a plus you can also join the give-away on Instagram on 10 November. So keep an eye on my IG that day to see how you can win the pattern ànd some funky Chat Chocolat fabric! Are you as excited as I am?
Jullie kunnen mee beslissen of ik met mijn Strip Tees de challenge kan/mag winnen: op mijn Instagramaccount de foto een like geven én een commentaar schrijven die de jury zou kunnen overtuigen om Dochter 1 en mezelf als winnaars te kiezen. De prijs? Stof uit de nieuwe Chat Chocolat collectie, yay!
En ook voor jullie zit er een give-away aan te komen: hou mijn IG-account in de gaten op 10 november! Op die dag komen jullie te weten wat je moet doen om het Strip Tee patroon én Chat Chocolat stof te winnen. Spannend!

strip tee team challengeCurious about the other contestants? Hop over this week to Sew Sophie Lynn, Sew It Curly, VanMiek, MamC, IkBenVink, Paisley Roots and Zij-Kant to get inspired. Voting is only possible on their IG-accounts.
Benieuwd naar de andere deelneemsters en hun kroost? Neem dan in de loop van deze week een kijkje bij Sew Sophie Lynn, Sew It Curly, VanMiek, MamC, IkBenVink, Paisley Roots en Zij-Kant. Stemmen is enkel mogelijk op hun IG-accounts.

8 gedachten aan “a strip tee, a discount ànd a give-away”

 1. Amazing!!!! Both so so good. I love your sexy back and how your daughter's is similar but more age appropriate.

  "put on a quote or screenprint a backbone" now there's an idea.

  Glad you and your daughter survived sewing together. It looks like it was worth the effort.

  1. Thanks, Olu! And thank you for asking me to play along!
   The backbone was my first idea, but neither the kid or me wanted to walk around like that 🙂

 2. Toffe shirts ladies!!
  Op die van jou mag vooraan nog een medailleke voor moed en zelfopoffering vind ik persoonlijk en op die van je dochter een mooie grote pluim voor de realisatie!

 3. Die tieners van tegenwoordig hebben het razend druk hé!
  Ik herken zo hard jouw neiging om te helikopteren als het op naaien aan komt. Ik had deze vakantie weer een naaidate met de 3 tienervriendinnetes van de jongste dochter. Pfff, af en toe moet ik dan keihard mijn best doen om niet alles over te nemen. En maar goed dat dat bijna lukt, want uiteindelijk zijn ze keitrots op hun eigenhandig gemaakte kledingstuk.
  En het mag gezegd, voor een eerste naaipoging is dit meer dan een winner! Ik zie alleen maar een perfect genaaid shirt! Mooi!

 4. I think this is one of the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article.
  But should remark on some general things, the web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job…
  Movie Online

Reacties zijn gesloten.