de wilde herfstjurk

Na de maxi-jurk, nu de wilde jurk 😉
Bij mijn lading Stoff & Stil stoffen zat onder andere een viscose tricot in luipaardprint. Ik bestelde ze met het oog op een jurk voor mezelf, al had ik toen nog geen idee van model of patroon.

leopard dress 2

Uiteindelijk besloot ik dat het een wikkeljurk moest worden, nadat ik eerst Pinterest afschuimde op zoek naar ‘leopard dress’. Dat is meestal mijn tactiek, ik ga zelden op zoek naar een patroon, eerder naar wat fashion prentjes om dat dan om te zetten naar iets wat ik zelf kan maken.

leopard dress

Ik vond bij Named Patterns een patroon van een wikkeljurk: de Olivia Dress. Alleen stond het rokdeel me niet aan, dus dat tekende ik dan maar zelf (een lichte A-lijn). Het patroon is trouwens gemaakt voor rekbare stoffen, dus dat leek me ideaal als basis.

leopard dress 3

En zo geschiedde. Ook al bleek mijn 2 meter stof maar net voldoende (what’s new) en moest ik weer flink wat puzzelen, het naaien zelf verliep vlot. De zakken in de zijnaad liet ik wel weg.

leopard dress 4

De jurk heeft geen enkele sluiting, ze wikkelt dus helemaal open en wordt dichtgeknoopt met een striklint. Ze overlapt ver genoeg, dus geen risico op plots openwaaiende rokdelen.

leopard dress (collage)

Ik ben ook erg blij met de lange mouwen, want dat betekent dat ik ze de hele winter kan dragen zonder dat er persé een cardigan of vestje over moet. Nu nog perfect met blote benen, binnen een aantal weken waarschijnlijk met een paar kousen maar dat stel ik liever nog zo lang mogelijk uit.

leopard dress 1

In mijn capsule kast vervangt ze jurkje nummer 8, ook een luipaardje maar dan in een zomerse (en eerlijk is eerlijk: veel te korte) versie. Die krijgt misschien wel een nieuwe eigenaar via één of andere kringloopwinkel, en ondertussen draag ik mijn nieuwe met veel trots!

leopard dress (collage1)



(stof bij Stoff & Stil)

13 gedachten aan “de wilde herfstjurk”

  1. Heel mooi! Ik sta er echt voor open, maar 'k vrees dat ik er nog niet helemaal klaar voor ben voor mezelf. Ik werd in de plaatselijke boetiek een slangenprintbroek in mijn handen geduwd, 'k heb ze aangedaan hoor, maar ik schrok van mezelf (en de zoon ook 😉 !)
    Veel plezier met jouw nieuw nummertje 8!

    1. Dankjewel, Saskia! Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen stijl heeft, en ik vond de mijne. Bij jou is dat zeker ook zo, maar gewoon een andere stijl. Niks mis mee, toch?

Reacties zijn gesloten.