de kleerkast – nog eens een update

Gisteren gaf ik een korte uiteenzetting over mijn capsule closet tijdens Praat Voor Dertigers, een fijn event waar 7 sprekers elk 7 minuten kwamen babbelen over hun passie. Die 7 minuten, daar kon niemand zich aan houden uiteraard, want wanneer gepassioneerd gepraat wordt dan vergeet men op de tijdrem te staan.

capsule closet14

Hoe dan ook: voor mijn presentatie had ik wat beeldmateriaal mee, en dat zet ik hier graag even neer, voor mezelf ter bewaring, voor het geval de toehoorders van gisteren hier nog eens komen kijken, en voor al wie erin geïnteresseerd is/blijft.

Ter herinnering, de basisbeginselen zijn als volgt:
– kies 2 à 3 basiskleuren (voor mij zwart – wit – grijs)
– kies 1 à 2 aanvullende kleuren (voor mij herfsttinten)
– als vrouw heb je recht op een uitzondering of 2, die uiteraard nooit de bovenhand mag nemen (voor mij is dat jeans en roze)

capsule closet18
Van daaruit bouwde ik een capsule kast die in het begin uit 50 stuks bestond, maar die uit ervaring toch moest aangepast worden naar hoe de meeste capsule-adepten het doen: 30 stuks per seizoen. Ik werk met twee seizoenen: lente-zomer en herfst-winter. Natuurlijk draag je meer dan 30 stuks per seizoen; een heel aantal kledingstukken overlappen alle weersomstandigheden.


Mijn stukken in de basiskleuren:

capsule closet15

Mijn stukken in de aanvullende kleuren (met één blanco vakje want dat ligt op de naaitafel):

capsule closet16

Mijn stukken in de categorie ‘uitzondering’:

capsule closet17

In totaal zit ik nog steeds niet aan 2 x 30, maar ik blijf wel streven naar een kast die voor 50% uit handgemaakte stukken bestaat. Dat lukt tot nu toe helaas nog niet…

capsule closet21
capsule closet20
capsule closet

Ik lijst mijn zelfmaak nog eens op, met link naar de betreffende blogpost:
1. gestreepte t-shirt dress
2. florence flair rok
3. gestreepte kokerrok
4. zwarte kokerrok
5. leather look t-shirt
6. grijze t-shirt
7. zwarte sweater bomber
8. shiny cardigan
9. zwarte t-shirt
10. zwarte sweatpants
11. witte gebreide trui
12. kraanvogel topje
13. overslag topje
14. okeren midirok
15. groene midirok
16. roestkleurige trui
17. gebreide cardigan
18. maxijurk
19. roze kokerrok

Wie heel goed keek, merkte misschien dat mijn Toni-jurk niet in de lijst staat. Die schoudernaden irriteren me, dus daar wil ik nog wat aan veranderen of ze komt de kast niet meer uit vrees ik.

10 gedachten aan “de kleerkast – nog eens een update”

  1. Ik ben niet verslaafd aan naaien, ik doe het gewoon graag. Ik naai enkel voor mezelf wanneer ik iets nodig heb, en anders voor mijn kinderen.

 1. Elke keer weer onder de indruk. Mss wil ik dit ook wel een kans geven, maar iets houdt me toch tegen… Heb je voor het kiezen van je kleuren advies gekregen of koos je op basis van buikgevoel en wat je zelf mooi vindt?

  1. Wat houdt je tegen?
   Ik kreeg geen advies nee, ik merkte al jaren geleden dat die herfsttinten me het beste staan en toevallig vind ik ze ook mooi 🙂

  2. Ik ben er nu ook eens werk van aan het maken. Qua stuks ben ik er volgens mij al wel maar over die basiskleuren had ik nog niet nagedacht.
   Verder is het hier: groen, khaki, bordeaux, rood en petrol.
   Ik wacht nog altijd op die IG live ?

  3. Haha, die 'live' zal er niet komen, maar het is wel opgenomen dus ik geloof dat het in een podcast komt. Ik hou je op de hoogte!

Reacties zijn gesloten.