nee, ik naai geen handtassen

Nee, daar doe ik niet aan mee. Een zeldzame keer maakte ik wel eens deze, met een restje Lotte Martens en niet voor mezelf maar voor mijn moeder. En tassen, ja, tàssen maakte ik al met hopen. Maar zelfgemaakte hàndtassen zien er (naar mijn mening) nogal snel euh… zelfgemaakt uit.
En toen zag ik deze van Nele. Ik had nog niet onmiddellijk door dat die zelfgemaakt was, voor mij leek hij recht uit de winkel te komen. Die foto én een vraag tot naaidate van #teammadeline maakte dat ik toch overstag ging. En wat een geluk!

traverse bag

traverse bag 5

De Traverse Bag van Noodlehead is een heel fijn patroon. Ik maakte de grote variant, want ze bestaat ook in het klein. In (nep)leer lijkt het een “echte” handtas te zijn, totaal niet zelfgemaakt. Met zijn vijven naaiden we synchroon elk onze eigen tas tijdens een lange en late avond. Ideaal, want samen naaien is ook samen nadenken, samen foutjes ontdekken en die samen rechtzetten (merci, Nancy’ke). En samen aperitieven en cake  eten, dat ook uiteraard (merci, Catherine!).

traverse bag


Ik gebruikte een prachtig nepleer met structuur in de kleur camel, zwarte metalen ritsen en zwarte nepleren paspel. Als voering nam ik een lang bewaard stukje Soft Cactus. De tas heeft een groot hoofdvak met rits en achteraan nog een kleiner vak, ook met rits. Vooraan, achter de flap die sluit met een magneet, zitten nog twee vakken.

traverse bag 1


Het naaien ging behoorlijk vlot, zelfs met een eenvoudig naaimachientje als het mijne. De foutjes die ik hier en daar maakte waren voor het grootste deel aan mezelf te wijten, of aan het late uur.

traverse bag 3


Ondertussen knipte ik al een tweede exemplaar, dezelfde maar met een lang gekoesterde Liberty binnenin. De kleine schoonheidsfoutjes die in deze tas zitten, mogen in mijn tweede versie niet meer te bespeuren zijn, dat is het doel. En voor deze vind ik vast wel een andere eigenaar.

traverse bag 2

traverse bag 6


Bij Madeline staat de Traverse Bag tussen de workshops maar helaas is die al uitverkocht. Uit goede bron weet ik echter dat er misschien wel een tweede komt, dus schrijf je vlug in op de nieuwsbrief zodat je snel op de hoogte wordt gebracht moest je interesse hebben.

traverse bag 4Check zeker ook de versies van Nancy, An, Nele en Cathérine!


(alle stoffen en fournituren bij Madeline de Stoffenmadam)

13 gedachten aan “nee, ik naai geen handtassen”

  1. oooh wat een schoontje! ik ben heel zeker dat je voor deze snel een eigenaar vindt. Die traverse bag staat hier ook op de planning, maar ik doe dat dus normaal ook niet handtassen naaien behalve in workshops dan 😉

  2. "Och, zo schoon, zeg!", typt een jaloerse, die helaas niet kan ontspannen achter haar naaimachien 😉
    Fijne groetjes Sofie

  3. Jullie versies zijn stuk voor stuk parels! ?❤️
    Ik maakte ook nog nooit zelf een handtas (als ik de kinderhandtasjes buiten beschouwing laat), maar het toeval wil dat ik dezer week ook een traverse bag maakte bij mijn naaidate een stoffen wel…

Reacties zijn gesloten.