toni by fibre mood

Vanaf vandaag is de eerste editie van een nieuw moodbook met maar liefst 12 toffe naai- en breipatronenen verkrijgbaar: Fibre Mood. Twaalf patronen, ja, en geloof me: het is maar moeilijk kiezen…

fibre mood


Aangezien mijn lbd al meer dan 5 jaar oud is en wat wear and tear vertoont, besloot ik een nieuwe te maken in de vorm van Toni. Toni is een losse, rechte jurk met halflange raglanmouwen en steekzakken in de zijnaad, te naaien in een rekbare stof. ‘Rekbaar’ staat gewoonlijk gelijk aan ‘comfortabel’, dus ik ging meteen op zoek naar een stevige tricot. Dat is nodig, een te luchtige of losse stof zou van de jurk een zak maken.

fibre mood - toni

Bij Pauli in Leuven vond ik structuurtricot die er een beetje als zwarte jeans uitziet: perfect materiaal voor Toni, zo bleek.

fibre mood - toni


De jurk zat snel in elkaar, en zit me helemaal zoals het hoort: I like! Misschien zou ik ze een volgende keer wel met een paar centimeters verlengen want met mijn 1m76 valt ze wat aan de korte kant voor mijn leeftijd.

fibre mood - toni

Voor de fun show ik ze met 3 verschillende laarzen. De rode diepte ik op uit een doos van lang geleden, toen ik nog lange laarzen had in allerlei kleuren. Ik kan ze maar moeilijk weggooien, ook al zijn lange laarzen niet echt meer in fashion momenteel. Maar alles komt terug, dus wacht maar!

fibre mood - toni


Heb je ook zin om Fibre Mood-patronen te naaien én ze bovendien met iedereen te delen? Dat kan: elke 2de woensdag van de maand wordt er een link party georganiseerd, meer info vind je hier. Op de website vind je trouwens instructies, stofadvies, styling tips en een actieve naaicommunity terug.

17 gedachten aan “toni by fibre mood”

  1. Ik maakte de Toni in een single jersey en het kan perfect zonder het zak-effect, als je maar een maatje kleiner neemt :-D. T
    Tenzij mijn groene Toni op een zak lijkt en niemand dit durft zeggen 😀 Ik liet wel de zakken achterwege …
    Mooie versie !

  2. Als ik op de modeboekskes afga, zijn de lange laarzen terug in! Ik haal de mijne alvast uit mijn kast!
    Super mooie jurk, dit patroon staat ook bij mij op mijn todo lijstje.

Reacties zijn gesloten.