uit de catacomben van mijn stoffenlades

Een tweetal jaar geleden organiseerde Katelijne van Mon Depot een stockverkoop ergens in Merksem. Ik herinner me dat we op reis vertrokken en we snelsnel nog eens binnensprongen. Ik liet Dochter 1 toen enkele stoffen kiezen, en verwerkte bijna alles quasi meteen. Op één lap na: gisteren kwam ik hem tegen, ergens in de catacomben van mijn stoffenlades…

zomerjurkje

Het is een zwarte viscose-tricot met vogeltjes, een mooie print, die goed doorvalt en tegelijk ook luchtig is. Perfect voor een los zomerjurkje.

zomerjurkje

Ik gebruikte het (aangepaste) gratis patroon van de Mandy Boat Tee, een t-shirtpatroon dat hier voor de Dochters (en mezelf) al vaker uit de kast kwam en gewoon perfect zit volgens ons. Ik verlengde het tot 80 cm, that’s it.

zomerjurkje

zomerjurkje

Dochter 1 draagt het jurkje meestal los, maar af en toe ook wel eens met een riempje om het iets ‘netter’ te maken. Weer een stuk voor elke gelegenheid dus.

zomerjurkje

Ondertussen bestelde Dochter 2 hetzelfde model, in een rozige-grijze tricot met glinsterdraad, ook een oudje van Mon Depot. Als ik zo doorga raken mijn stoffen nog écht allemaal opgebruikt!

7 gedachten aan “uit de catacomben van mijn stoffenlades”

  1. Oh, schoontje zeg!! T had hem waarschijnlijk verstopt, dat stofje. Btw, het woord catacomben gebruiken voor een stoffenverzameling, mijn brein ging spontaan even op droomstand staan

  2. Goed bezig seg! Ik doe ook mee aan team opgebruiken van alle stoffen, maar ik ben al grandioos gezwicht voor de nieuwe uv tricots enzo… 😉

Reacties zijn gesloten.