lazy london sweatpants

In mijn eigen kleerkast ontbrak een makkelijke broek, zo eentje type Hudson Pants, jullie kennen ze wel. Een broek die je niet voelt aanhebben, comfortabel maar tegelijkertijd toch ook fatsoenlijk want baggy joggingbroeken: oh horror!

lazy london sweatpants

Wil dat nu lukken dat in mijn eigenste boek Urban Style zo een patroon staat, zeg! Een beetje vergeten, want nadat het boek af was en ter perse ging in november 2015 maakte ik de Lazy London nooit meer. Straf eigenlijk, want ik wed dat de meisjes hier in huis best ook zo’n broek zouden willen.

lazy london sweatpants

lazy london sweatpants

Enfin, mijn stapel Nosh Organics was erop voorzien: ik bestelde de laatste keer enkel effen kleuren (op één streepjesuitzondering na) en een zwarte denim sweaterstof bleek het ideale ingrediënt.

lazy london sweatpants

Ik tekende maat S over en die bleek ideaal te zitten. Het patroon voorziet als folieke ritsen aan de zijzakken, ritsen die niet functioneel zijn maar wel een mooi detail opleveren. Ik liet die weg wegens geen rits(en) in huis en het maken van de broek was een spur of the moment.

lazy london sweatpants

lazy london sweatpants

Onderaan gebruikte ik boordstof, dat werkt toch nog altijd beter dan de sweaterstof zelf. In de tailleboord maakte ik twee knoopsgaten (met bijhorende stress) en stak ik een niet-functioneel touwtje. Toegegeven, ik wilde eigenlijk mooie nestelogen maar daarvan heb ik (nog steeds) geen kaas gegeten en ik had geen geduld om te wachten op een hulplijn.

lazy london sweatpants

De Lazy London is een gerief, écht. Ze zit comfy gelijk zot én ik kan ermee buiten komen. Win-win!

lazy london sweatpants


** Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Nosh Organics **

7 gedachten aan “lazy london sweatpants”

  1. Hi Eva Maria, door alle leuke creaties uit Urban Style in jouw blog werd ik nieuwsgierig naar het boek. Daarom heb ik het besteld en zojuist is het bezorgd. Wat een fantastisch boek! Mijn to-do lijst is in een klap heel lang geworden! Veel plannen en inspiratie door gekregen. Dank je wel voor dit geweldige boek, zeker met een tiener in huis;-). Hartelijke groet, Eleonore

Reacties zijn gesloten.