romantic robin

De weg naar deze Robin Dress was er eentje met een hindernis. Ik hoopte bij Editex een blauw-witte streepjesstof met broderie bloemetjes te kunnen scoren, want ik wist wel zeker dat zo’n stof Gorgeous Gisèle op het lijf geschreven zou zijn. Dus toen de laatste 4 meter daar onder mijn ogen werd weggekocht was ik duidelijk teleurgesteld. Echt heel duidelijk, er waren getuigen.

romantic robin 3

Gelukkig spotte Neeltje dezelfde stof ’s anderendaags bij Julija’s Shop, stuurde mij een bericht en kon ik ze gewoon in mijn virtuele winkelmand klikken. Ik kocht zeer zuinig want de stof is niet bepaald goedkoop… Dat komt door de broderie natuurlijk, ik begrijp dat wel. Maar toch.

romantic robin 1

romantic robin

De ruffle moest uit noodzaak uit twee stukken geknipt worden, en dat lukte zelfs niet meer symmetrisch. Ik moet zeggen dat ik dat nadien wel niet meer opmerkte: door de print én de rimpels is die naad echt niet zichtbaar. Wie ze wél kan spotten mag het mij zeggen. Voor de strik op de rug bleef er geen centimeter meer over, dus maakte ik die uit een prachtige blauwe chambray, wél van bij Editex en toevallig perfect passend bij het blauw van de streepjesstof.

romantic robin (collage)


Nadat een eerste poging tot knoopsgaten bijna mislukte (dat zie je helaas nog wel als je goed kijkt), nam ik het risico verder maar niet. Ik gebruikte rode kamsnaps aan de sluiting op de rug, Mooi contrasterend en tegelijk een perfecte match met de rode bloemetjes.

romantic robin (collage1)

romantic robin 2

Echt een zomerjurkje zoals ik het in mijn gedachten had. En zoals voorspeld: een perfecte match met de kleine Gisèle.

10 gedachten aan “romantic robin”

Reacties zijn gesloten.